Bezig met laden...

Particuliere verkoop van elektrische auto's: stagnatie na stijging? | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Particuliere verkoop van elektrische auto's: stagnatie na stijging?
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Particuliere verkoop van elektrische auto's: stagnatie na stijging?

Particuliere verkoop van elektrische auto's: stagnatie na stijging?

 /5
0 (0stemmen)

In de afgelopen negen maanden zijn er in Nederland in totaal 4419 nieuwe elektrische auto’s verkocht aan particulieren. Dat is een toename van 18,3% ten opzichte van vorig jaar. BOVAG meldt dat deze toename het sterkst was in het derde kwartaal, waarin particulieren 79% meer elektrische auto’s kochten dan vorig jaar. De stijging valt grotendeels te verklaren door de subsidieregeling van de overheid, die vanaf juli dit jaar door particulieren kon worden aangevraagd bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. 

Populairste elektrische auto’s
Onder particulieren blijkt vooral de MG ZS populair. Met 773 verkochte exemplaren staat deze elektrische SUV uit China met stip op één. Op de tweede plaats staat de Renault Zoe, met 586 stuks. Waarschijnlijk zijn deze auto’s dankzij extra subsidie van de importeurs erg in trek. Tesla Model 3 neemt met 422 verkochte exemplaren de derde plaats in. De auto is daarmee sterk gedaald in de ranglijst, aangezien deze in de eerste negen maanden van vorig jaar meer dan 2000 keer werd verkocht.

Stagnatie op komst?
Recentelijk heeft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s op korte termijn wordt stopgezet. Dit omdat de subsidiepot voor dit jaar leeg is en het kabinet wil voorkomen dat het budget voor de komende jaren nu al op raakt (de subsidieregeling loopt tot medio 2025). Vanaf 1 januari 2021 gaat het loket voor subsidie weer open en kunnen consumenten nieuwe aanvragen indienen. ANWB laat weten teleurgesteld te zijn over dit kabinetsbesluit en benadrukt het belangrijk te vinden dat de elektrische auto betaalbaar en bereikbaar is voor iedereen. “We vinden het een ontmoediging voor de toekomstige elektrische rijder en we verwachten dat de verkoop van elektrische auto’s in de particuliere markt stagneert. Dit terwijl het kabinet juist inzet op het stimuleren van elektrisch rijden om de gewenste klimaatdoelen te realiseren.”
Ook de RAI Vereniging en BOVAG zijn verbijsterd over het Kabinetsbesluit. “We roepen de Tweede Kamer op om in te grijpen en de financiële speelruimte voor de subsidie beter te benutten.”

Of en in hoeverre de verkoop van elektrische auto’s in het laatste kwartaal van dit jaar terugloopt zal de tijd uitwijzen. Vanwege bovenstaande kabinetsbesluit lijkt de kans op stagnatie groter dan de kans op een stijging?

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)