Bezig met laden...

Mobility as a Service (MaaS): ontwikkelingen | Slim Onderweg | DMI

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Mobility as a Service (MaaS): ontwikkelingen
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Mobility as a Service (MaaS): ontwikkelingen

Mobility as a Service (MaaS): ontwikkelingen

 /5
0 (0stemmen)

Mobility as a Service (MaaS) wordt gezien als een belangrijke factor als het gaat om mobiliteit van de toekomst. Maar wat is MaaS eigenlijk en wat zijn de ontwikkelingen op dit gebied?

Wat is Mobility as a Service?
MaaS is een totaaloplossing voor het reizen van A naar B. Het is een service waarmee gebruikers meerdere vervoersmiddelen via één platform of app kunnen plannen, boeken en betalen. Je zou MaaS dus kunnen zien als een digitaal reisbureau voor mobiliteit. Bij MaaS staat het gebruik van vervoersmiddelen centraal en niet het bezit ervan.

Overheidsplannen voor 2021
Het kabinet benadrukte in de miljoenennota dat digitalisering voor 2021 een belangrijk speerpunt is. MaaS wordt de nieuwe koers. Volgens het kabinet heeft de intelligente lockdown benadrukt hoe belangrijk digitalisering is. De overheid wil af van losse tickets in het openbaar vervoer en reizigers zouden hun reis van A naar B met verschillende vervoersmiddelen moeten kunnen plannen in één geïntegreerde app. 

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft landelijk zeven MaaS-pilots gestart.
Dankzij deze pilots kan directer worden gestuurd op het spreiden van reizigers over de dag. Ook kunnen files worden gereduceerd en kan worden aangestuurd op een groter aanbod van vervoer indien nodig. Bovendien kan de bezettingsgraad van het OV in de gaten worden gehouden. Dit kan, zeker in tijden van de coronacrisis, zeer nuttig zijn. 

Duurzaamheid en efficiëntie
De digitalisering in de transportsector moet leiden tot verduurzaming en efficiëntie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt daarvoor in Europees verband onder andere aan papierloos transport en efficiënter transport via water, weg, spoor en lucht. Bovendien wordt geïnvesteerd in intelligente transportsystemen, zodat vraag en aanbod van digitale diensten beter op elkaar afgestemd kunnen worden. 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/