Bezig met laden...

Wat is Mobility as a Service (MaaS)? | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Wat is Mobility as a Service (MaaS)?
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Wat is Mobility as a Service (MaaS)?

Wat is Mobility as a Service (MaaS)?

 /5
0 (0stemmen)

Mobility as a service (MaaS) staat voor een mobiliteitsconcept waarbij je gebruik kunt maken van verschillende transportmiddelen via één platform. Denk bijvoorbeeld aan trein, tram, taxi, deelauto en deelfiets. Via dit platform kun je niet alleen je reis plannen, maar ook boeken en betalen. 

Van bezit naar gebruik
Het MaaS-concept houdt in dat de reiziger gebruikmaakt van de mobiliteitsdiensten van MaaS-aanbieders. Dit sluit aan bij een ontwikkeling die al gaande is: de verschuiving van ‘bezit’ naar ‘gebruik’. Consumenten lijken bezit, zoals het hebben van een eigen auto, steeds minder belangrijk te vinden. Flexibiliteit en dienstverlening worden daarentegen steeds belangrijker. 

Persoonlijke voorkeur staat centraal
MaaS is meer dan een abonnementsdienst of smartphone-app. Je zou MaaS kunnen zien als een digitaal reisbureau. Het belangrijkste is dat de persoonlijke voorkeur van de reiziger centraal staat. Die geeft de begin- en eindbestemming aan, inclusief persoonlijke voorkeuren, zoals de keuze voor vervoersmiddelen, de kosten, duurzaamheid en de tijdsduur van de reis. 

Uitdagingen
Om te komen tot één platform waarmee je door het hele land kunt reizen met veel verschillende vervoersmiddelen, moet een groot aantal systemen en mobiliteitsdiensten aan elkaar gekoppeld worden. Ook moet er veel informatie worden uitgewisseld tussen verschillende partijen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over storingen, voertuigen en reizigersdata. Een complexe integratie, waardoor er genoeg uitdagingen zijn om MaaS-projecten te laten slagen! 

Toch is de noodzaak voor multimodaal reisadvies groot en worden MaaS-projecten ondersteund door de overheid. Dergelijke platforms zouden de oplossing kunnen zijn om de drukte in steden te verminderen en anderzijds voor betaalbaar en toegankelijk vervoer buiten de Randstad. 

7 nationale MaaS-pilots
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft samen met 7 regio’s in Nederland 7 MaaS-pilots ontwikkeld. Elke pilot heeft een andere focus of doelgroep. Ze gaan sinds kort gefaseerd van start en duren 2 tot 3 jaar.  

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)