Bezig met laden...

Goed nieuws: deelauto’s worden steeds populairder | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Goed nieuws: deelauto’s worden steeds populairder
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Goed nieuws: deelauto’s worden steeds populairder

Goed nieuws: deelauto’s worden steeds populairder

 /5
0 (0stemmen)

Steeds meer mensen doen hun eigen auto weg en stappen over op een deelauto. Dit vertelde de directeur van Greenwheels, Andrew Berkhout, aan BNR Nieuwsradio.

Greenwheels heeft in heel Nederland zo’n tweeduizend auto’s rijden en is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor het wegdoen van 21.000 auto’s door particulieren. Volgens Berkhout blijft de auto in de toekomst belangrijk voor de gemiddelde Nederland, maar wordt deze vaker en vaker gebruikt in combinatie met andere vervoersmiddelen. Berkhout wijst hiermee ook op de samenwerking tussen de NS en Greenwheels die ze al jaren hebben.

Verkoop tweedehands auto’s stijgt

Berkhout laat overigens in hetzelfde gesprek weten dat de verkoop van tweedehands autos wel gestegen is sinds de uitbraak van corona. Mensen vermijden sinds die tijd liever het OV en dat vindt Berkhout geen probleem. Hij spreekt zich wel er wel over uit dat hij hoopt dat auto eigenaren hun auto wel delen. 'We hebben elkaar nodig om de Nederlander op te voeden over autodelen,' zegt hij tegen BNR. Daar bedoelt Berkhout ook de overheid mee, want die moet volgens hem het delen van auto’s beter stimuleren, zowel fiscaal als qua regelgeving.

De interesse in autodelen zit dus in de lift. Men gaat steeds meer voordelen zien in het delen van een vervoermiddel dat normaliter een groot deel van de tijd stilstaat. Of dit nou commercieel of particulier gebeurt. Of deze interesse zich ook omzet in grote getalen autodelers, moet nog blijken. Zeker gezien de veranderingen die corona met zich meebrengt, is dat lastig te voorspellen. 

Wat denk jij? Wordt autodelen de norm? Of gaat de pandemie hygiëne technisch roet in het eten gooien?

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)