Bezig met laden...

Nederland telt inmiddels 730.000 autodelers en zo zijn ze verdeeld | Slim Onderweg | DMI

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Nederland telt inmiddels 730.000 autodelers en zo zijn ze verdeeld
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Nederland telt inmiddels 730.000 autodelers en zo zijn ze verdeeld

Nederland telt inmiddels 730.000 autodelers en zo zijn ze verdeeld

 /5
0 (0stemmen)

Er zijn inmiddels 730.000 autodelers in Nederland. Daarmee is de Greendeal Autodelen II, een plan dat het het kabinet ontwikkelde naar aanleiding van het Klimaatakkoord, behaald. Dataplatform CROW-Kpvv deed hier onderzoek naar en stelde tevens vast dat steeds meer Nederlanders autodelen als goede oplossing zien voor veel mobiliteitsproblematiek. Ten opzichte van vorig jaar zag het platform een stijging van bijna 42 procent in autodelers, toen er 515.000 gebruikers waren.

Ruimte voor verbetering

Het aantal deelauto’s blijft volgens het platform nog wel achter op de afspraken die in de Greendeal Autodelen II zijn opgesteld. In  het voorjaar van dit jaar waren dat er 64.000, 13.000 meer dan in 2019. In de Greendeal staan echter dat dit er begin 2021 100.000 moeten zijn. Het gaat wel de goede kant op en het aantal autodelers blijft stijgen, dus wellicht wordt dit doel in 2021 gehaald.

Sterkste groei in steden

De populariteit van auto delen is het grootst in steden, daar groeit het fenomeen dan ook het hardst. Utrecht, vaker voorloper in duurzame innovaties, blijft de gemeente met de meeste deelauto’s per 100.000 inwoners. Amsterdam voert de lijst aan als gemeente met de meeste deelauto’s. Rotterdam heeft voor het eerst een plekje veroverd in de top 10 van autodeelgemeenten en schuift op van de twaalfde naar de negende plek. In het algemeen geldt: hoe sterker de verstedelijking, des te meer deelauto’s. Voor alle insights kun je terecht bij het dashboard van CROW-Kpvv. 

Vaker elektrisch

Deelauto’s zijn in vergelijking met het gemiddelde Nederlandse wagenpark naar verhouding vaker elektrisch, namelijk 8,2 procent, waarvan 6,0 procent volledig elektrisch. Van alle personenauto’s in Nederland is 2,7 procent elektrisch, waarvan 1,2 procent volledig elektrisch

Ben jij al aan het autodelen geslagen? En zo nee, waar liggen voor jou de grootste barrières?

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)