Bezig met laden...

Invloed van corona op het aantal (trein)reizigers | Slim Onderweg | DMI

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Invloed van corona op het aantal (trein)reizigers
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Invloed van corona op het aantal (trein)reizigers

Invloed van corona op het aantal (trein)reizigers

 /5
0 (0stemmen)

Minder monsterfiles, minder treinreizigers: corona heeft heel wat teweeg gebracht op de Nederlandse (spoor)wegen. De verwachting is dat de coronacrisis langdurige effecten zal hebben op mobiliteit en logistiek, mede als gevolg van veranderende reizigersvoorkeuren en -activiteiten. 

Gevolgen van corona op de Nederlandse wegen
Hoewel verwacht werd dat er door corona veel minder auto’s op de weg zouden zijn, blijkt het tegendeel waar. De Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) meldt dat de wegbezetting in september 2020 zo’n 93 procent was van de bezetting in september 2019. Hoewel het aantal weggebruikers weer ongeveer hetzelfde is als voor de coronacrisis, blijven grote files tijdens de spits uit, omdat het verkeer zich meer spreidt over de dag. Uit gegevens van de NDW blijkt bovendien dat de gemiddelde verkeersintensiteit (het aantal voertuigen dat wordt geregistreerd bij officiële meetpunten) 5% onder het gemiddelde van 2019 ligt. Tijdens de spitsen ligt dit aantal 15% (!) lager dan vorig jaar. 

Het lijkt erop dat de dagelijkse files zich tegenwoordig beperken tot een vertraging van hoogstens 10 minuten. De kans dat er deze herfst, net als vorig jaar, filerecords worden gebroken is daarom klein. Tenminste: zolang het devies van de overheid blijft om thuis te werken indien mogelijk.

Gevolgen van corona op de spoorwegen
Ondanks de afgenomen reizigersaantallen (momenteel 40-50% van het aantal reizigers van vorig jaar), neemt het aanbod voor treinreizigers toe in 2021. Volgend jaar worden zo’n 3000 treinritten meer verwacht dan dit jaar, zo blijkt uit cijfers van ProRail. Volgens John Voppen, CEO van ProRail, is het essentieel dat de coronacrisis investeringen aan het spoor niet in de weg staat. 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/