Bezig met laden...

De belangrijkste CES-highlights op het gebied van smart mobility | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" De belangrijkste CES-highlights op het gebied van smart mobility
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
De belangrijkste CES-highlights op het gebied van smart mobility

De belangrijkste CES-highlights op het gebied van smart mobility

 /5
0 (0stemmen)

’s Werelds grootste techbeurs, de Consumer Electronics Show in Las Vegas, zit er weer op! Zoals ieder jaar werden er weer mooie innovaties gedeeld. Ik heb wat highlights voor jullie op een rijtje gezet:

Vision-S

Verschillende media noemen het ‘de grootste verrassing van CES’. Na Mercedes-Benz, presenteerde Sony haar eigen concept car: de Vision-S. Dat betekent niet dat de entertainment-gigant nu zelf auto’s gaat ontwikkelen. Het model is vooral bedoeld om aandacht te vragen voor hun ‘automotive sensors’, widescreen displays en 360-audio.


Foto: Sony


Fisker Ocean

Volgens insiders heeft Tesla’s aanstaande Model Y er straks een concurrent bij: de Fisker Ocean. Het is een volledig elektrische SUV met een actieradius van 480 kilometer. Oh ja, het gevaarte heeft ook nog een ‘California mode’, waarbij alle ramen (inclusief achterruit) en het dak naar beneden kunnen.

BMW i3 Urban Suite en 5G van Samsung

BMW gaat met de i3 Urban Suite voor ultiem comfort. De elektrische wagen heeft een salontafeltje, een bureaulamp, een tv en een voetenbankje. Geen grap. Het is een soort eenpersoons hotel op wielen. De auto komt dit jaar al op de markt.


Foto: BMW


Verder kondigde BMW een samenwerking aan met Samsung, waarmee de iNext in 2021 de eerste auto wordt met 5G-technologie van Samsung aan boord. Deze technologie maakt het onder meer mogelijk om real-time HD navigatie te gebruiken, een belangrijke stap in het realiseren van veiligere, autonome vervoersmiddelen.

Yandex

Yandex, een Russische bedrijf, claimt gloednieuwe tech te hebben ontwikkeld voor zelfrijdende auto’s. Een paar met hun technologie uitgeruste Toyota’s maakten Las Vegas onveilig. Of nou ja, veiliger juiar eigenlijk. De auto’s kunnen moeiteloos bochtjes nemen en in rijbanen blijven. Interessante ontwikkeling dus!

Levend laboratorium

Het testen van zelfrijdende auto’s is lastig in echte steden. En dat is wel nodig, willen we de zelfrijdende auto’s ooit veilig kunnen gebruiken. Toyota heeft daarom aangekondigd om aan de voet van Mount Fuji ‘Toyata Woven City’ te bouwen - een ‘leven laboratorium’ in de vorm van een fully connected stad, inclusief fulltime inwoners en onderzoekers.

Luchttaxi

Geen CES zonder luchttaxi-presentatie. Dit keer is de eer aan Hyundai en Uber, die met hun S-A1 stedelijke opstopping tegen willen gaan. Over drie jaar gaat de eerste al de lucht in, aldus de twee bedrijven. Nu nog een leukere naam en ze zijn klaar.Voor de slimme (of luie) voetganger

Slimme mobiliteit is niet alleen relevant voor gebruikers van de snelweg. Wie kent de Segway nog? Voor mensen die liever zitten dan staan, is daar met de S-Pod een futuristische variant op gepresenteerd. Wij zien de groepen toeristen al door Amsterdam rijden. En voor OV-reizigers die nog een handig vervoersmiddel zoeken voor het laatste stuk, maar geen fan zijn van de vouwfiets, is er nu de Jyroball, een hoverboard vermomd als bowlingbal.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)