Bezig met laden...

Gaat het ronde autostuur verdwijnen? | Slim Onderweg | DMI

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Gaat het ronde autostuur verdwijnen?
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Gaat het ronde autostuur verdwijnen?

Gaat het ronde autostuur verdwijnen?

 /5
0 (0stemmen)

Wat hebben Formule 1-auto’s en KITT - de zelfrijdende auto van Michael Knight - gemeen? Ze zijn allebei voorzien van een rechthoekig stuur en hun tijd vooruit! Het bekende ronde stuur gaat namelijk verdwijnen, is de verwachting van autofabrikanten. 

Voordelen rechthoekig stuur
Een rechthoekig stuur is praktischer in een zelfrijdende auto te passen. Bovendien weten automobilisten op deze manier sneller in welke stand de besturing staat, wanneer zij deze overnemen van de automatische piloot.

Mercedes-Benz presenteerde vorig jaar al hun Experimental Safety Vehicle (ESF): een studiemodel waarin ze allerlei nieuwe technologieën testen. Inclusief rechthoekig stuur. In de conceptplannen voor de BMW iNext – waarmee het merk over een jaar op de markt komt – is ook een rechthoekig stuur opgenomen. Volgens de autofabrikant klapt dit stuur in het midden samen, zodat het compact kan worden opgeborgen in het dashboard. Zie onderstaande video. 

Nadelen rechthoekig stuur
Qua stuurprecisie of stuurgevoel maakt het niet uit of een stuur rond of rechthoekig is. Toch heeft een rechthoekig ontwerp ook een nadeel. Je kunt het stuur namelijk niet gemakkelijk overpakken in een scherpe bocht, omdat je hiervoor de ene hand op de plek van de andere hand moet zien te krijgen, waardoor je het stuur moet loslaten (er zijn maar twee plekken waar je het stuur kunt vastpakken).

Dit probleem oplossen door ervoor te zorgen dat je de maximale stuuruitslag bereikt met een kleinere draai (waardoor je met een veel kleinere beweging een veel grotere stuuruitslag krijgt), lijkt niet realistisch en veilig genoeg, aangezien we niet allemaal de wagencontrole van Max Verstappen hebben...

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/