Bezig met laden...

Elektrische zonne-auto's: de toekomst? | Slim Onderweg | DMI

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Elektrische zonne-auto's: de toekomst?
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Elektrische zonne-auto's: de toekomst?

Elektrische zonne-auto's: de toekomst?

 /5
0 (0stemmen)

Sinds eind 2019 zijn er elektrische auto’s op de markt die zichzelf gedeeltelijk opladen via ingebouwde zonnepanelen. Auto’s die volledig op zonne-energie rijden zien we (nog) zelden, maar elektrische auto’s met zonnepanelen zijn in opkomst. 

Geen wegenbelasting en lagere bijtelling
Naast milieutechnische voordelen, heeft een elektrische auto met zonnepanelen ook fiscale voordelen. Eigenaren van elektrische auto’s met zonnepanelen hoeven de komende jaren geen wegenbelasting, MRB en BPM te betalen. Bovendien staat in het Belastingplan van 2021 dat elektrische auto’s met zonnepanelen vanaf 2021 een gunstiger bijtelling krijgen dan standaard elektrische auto’s. Om daarvoor in aanmerking te komen moet de elektrische auto voorzien zijn van geïntegreerde zonnepanelen met een vermogen van minimaal 1 kilowattpiek. De zonne-energie moet bovendien opgeslagen worden in een accu die vrij is van lood.

Zonneauto’s: de toekomst? 
Gaan we in de toekomst volledig over op zonne-energie? Er zijn in ieder geval meer mogelijkheden voor auto’s op zonne-energie dan rijden alleen. Zo kunnen kleine elektronische apparaten, zoals koffiezetters, gebruikmaken van de energie van de auto. Handig, als je bijvoorbeeld op (kampeer)vakantie gaat. Bovendien kunnen zonneauto’s ook andere auto’s opladen met overtollige energie. Als je onverhoopt langs de weg staat met een lege accu, kan de zonneauto stroom leveren. Daarnaast is een zonne-auto niet meer afhankelijk van laadpalen. Een zonneauto wekt haar eigen energie op en kan dat delen met anderen. 

Zonneauto’s lijken vanwege de vele voordelen de toekomst. Maar nu al volledig op zonne-energie rijden is vrijwel onmogelijk. Ten eerste is een zeer groot zonnepaneel nodig om een auto van gemiddeld gewicht volledig op zonne-energie te kunnen laten rijden (de zonne-auto van de TU/e woog slechts 160kg). Bovendien moet er genoeg energie in de batterij van een zonneauto aanwezig zijn. Een ander nadeel van een zonneauto is dat deze niet snel oplaadt. 

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/