Bezig met laden...

Ga toch (deel)fietsen! | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Ga toch (deel)fietsen!
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Ga toch (deel)fietsen!

Ga toch (deel)fietsen!

 /5
0 (0stemmen)

Het gebruik van de deelfiets wordt steeds aantrekkelijker en toegankelijker. Dit heeft niet alleen te maken met het stijgende aanbod, maar ook met de samenwerking tussen een groot aantal aanbieders. 11 verschillende aanbieders ondertekenden eind 2018 het OpenBike convenant en sindsdien tekenden steeds meer aanbieders deze overeenkomst. Dankzij deze samenwerking hoef je niet meer per deelfiets-aanbieder een aparte app te installeren, maar kun je in de app van iedere aanbieder ook zien waar deelfietsen van een andere aanbieder zijn gesitueerd. 

Verschillende vormen van deelfietsen
Gebruikmaken van een deelfiets kan op twee verschillende manieren: je gebruikt je eigen deelfiets of je gebruikt per rit een andere deelfiets. 

  • Je eigen deelfiets: je hebt een abonnement op het gebruik van steeds dezelfde fiets, maar de fiets is niet jouw eigendom. Bij diefstal of pech krijg je een nieuwe fiets uit de voorraad van de aanbieder. Voorbeelden van aanbieders zijn Swapfiets, E-bike en To Go. Deze deelfietsaanbieders zijn voornamelijk populair in studentensteden.

  • Per rit een andere deelfiets: je betaalt voor een deelfiets per rit, per uur of per dag, of je kiest voor een bundel aan fietsminuten. Om gebruik te maken van deze deelfietsen moet je je aanmelden bij de app van de aanbieder. Vervolgens kun je op veel verschillende plekken een fiets meenemen en weer achterlaten. Welke aanbieders beschikbaar zijn verschilt per regio en stad, maar volgens de ANWB zijn onderstaande aanbieders de grootste in Nederland: 

Heb jij ervaring met de deelfiets? En hoe denk je dat de toekomst van de deelfiets eruitziet? Deel jouw mening in de discussie over dit onderwerp!

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)