Bezig met laden...

Elektrische deelscooter in opmars | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Elektrische deelscooter in opmars
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Elektrische deelscooter in opmars

Elektrische deelscooter in opmars

 /5
0 (0stemmen)

In de grotere steden wint de elektrische deelscooter steeds meer aan populariteit. Niet gek, want de elektrische deelscooter is een snelle, stille en milieuvriendelijke manier om van A naar B te komen en is een goed alternatief voor korte autoritten. Ook de coronacrisis heeft een positieve impact op de populariteit van de deelscooter, aangezien het openbaar vervoer vaker wordt gemeden en OV-reizigers zoeken naar alternatieven.

Altijd een volle accu
Maak je gebruik van een elektrische deelscooter? Dan sta je nooit met een lege accu aan de kant van de weg! De aanbieders rijden namelijk rond met verschillende busjes vol met opgeladen accu’s. Dankzij een trackingsysteem krijgen de aanbieders een melding van welke scooter(s) de accu (bijna) leeg is. Als dit het geval is kan de scooter niet worden gebruikt en wordt de scooter niet weergegeven in de app. De accu wordt vervolgens verwisseld voor een volle. Naast het verwisselen van de accu’s voeren aanbieders ook klein onderhoud uit aan de scooters en verplaatsen ze scooters als er teveel in dezelfde buurt staan. 

Strengere regels voor elektrische deelscooters
Geen aanschafkosten, geen onderhoud, altijd een volle accu: de deelscooter kent veel voordelen. Toch kleven er ook nadelen aan elektrische deelscooters. Zo worden de scooters ook gebruikt door mensen die weinig ervaring hebben in het verkeer, wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt. Bovendien zijn er te weinig stallingsplekken voor de deelscooters, waardoor ze regelmatig lukraak op stoepen worden geparkeerd. Gelukkig zijn de aanbieders volop bezig om de overlast van de scooters tot een minimum te beperken. Dit bijvoorbeeld door gebruikers te verplichten een foto mee te sturen van hun geparkeerde scooter en boetes uit te delen voor foutparkeerders.

Aanbieders van elektrische deelscooters
In Nederland zijn drie verschillende aanbieders van elektrische deelscooters actief, namelijk: 

Wat vind jij: is de elektrische deelscooter een zegen of een last? En heb jij ervaring met de elektrische deelscooter? Praat mee in de discussie over dit onderwerp

Beeld: GO Sharing

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)