Delen

Leuk dat je er bent! Slim Onderweg is momenteel nog in ontwikkeling, dus zie je iets geks, schrik niet. Binnen nu en een paar weken is dit opgelost. Neus in de tussentijd alvast even rond en laat een berichtje achter.

  • Hoe rij ik MONO?

    *Pling, Pling*, alweer een inkomend berichtje of melding van je socials. De hele dag bereikbaar zijn voor je vrienden en familie is fijn, maar het zorgt natuurlijk wel voor afleiding. Zo bots je bijna tegen een andere bestuurder aan of slinger je over de weg met je fiets. Het gebruik van sociale media in het verkeer is gevaarlijk. Daarom is door de overheid in samenwerking met onder andere TeamAlert de campagne MONO in het leven geroepen. MONO betekent letterlijk één of alleen en het staat voor ongestoord onderweg zijn. Je houdt je dus maar met één ding tegelijk bezig: het verkeer.

  • OV in Amsterdam krijgt miljoenen van overheid voor elektrisch vervoer

    De Vervoerregio Amsterdam investeert 235 miljoen euro in het openbaar vervoer. Daarmee kunnen de vervoerders, zoals GVB en Connexxion, elektrische bussen kopen. Zo moet in 2025 95 procent van al het busvervoer emissievrij zijn. De investeringen zijn welkom, want door de verminderde reizersaantallen in coronatijd hebben bus- en treinbedrijven het lastig.

  • Eerste mobility as a service pilot van start onder de naam Gaiyo

    Met de lancering van reisapp Gaiyo in de Utrechtse wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern gaat vandaag de eerste ‘mobility as a service’-pilot (MaaS) van Nederland van start. Via de app zien gebruikers welke (deel)vervoersmogelijkheden ze in hun buurt hebben en kunnen zij alle reizen plannen, boeken én betalen.

Ontdek de wereld van Slimme mobiliteit

Slim Onderweg is een initiatief van de ANWB, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAI Vereniging, CBR en Provincie Noord-Holland.

 

Evenementen