Bezig met laden...

Nederland fit for 55? Mogelijke gevolgen van het voorgestelde EU-klimaatbeleid | Kennisbank | DMI

home "»" Community's "»" Kennisbank "»" artikelen "»" Nederland fit for 55? Mogelijke gevolgen van het voorgestelde EU-klimaatbeleid
Kennisbank

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Nederland fit for 55? Mogelijke gevolgen van het voorgestelde EU-klimaatbeleid

Nederland fit for 55? Mogelijke gevolgen van het voorgestelde EU-klimaatbeleid

 /5
0 (0stemmen)

Op 28 juni 2021 is de Europese Klimaatwet aangenomen. Daarmee zijn de doelstelling van een klimaatneutrale Europese Unie in 2050 en een tussendoel van 55 procent reductie van broeikasgassen in 2030 ten opzichte van 1990 vastgelegd in wetgeving. Op 14 juli heeft de Europese Commissie onder de titel Fit for 55 een pakket beleidsvoorstellen gepresenteerd om het Europese klimaatbeleid met die doelstellingen in lijn te brengen.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) reflecteert in deze policy brief op de mogelijke implicaties van dit pakket voor Nederland. Het pakket betreft voorstellen die in de politieke besluitvorming nog flink kunnen wijzigingen. De implicaties ervan voor Nederland liggen dus nog niet vast. Daarom, en omwille van de beschikbare tijd, richten we ons in deze policy brief vooral op de in het pakket gepresenteerde hoofdlijnen. Daarnaast gaan we in op enkele details die voor Nederland mogelijk belangrijke gevolgen kunnen hebben. Om specifieke doelen in het pakket te kunnen spiegelen aan de actuele Nederlandse beleidssituatie, maken we gebruik van cijfers uit de Klimaat-   en Energieverkenning 2020 (hierna KEV 2020) en vullen deze waar relevant aan met recentere inzichten. We vatten onze belangrijkste bevindingen en conclusies hier samen.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)