Bezig met laden...

Onderzoeksagenda Slimme Voertuigen en Toekomstbestendige Infrastructuur | Kennisbank | DMI

home "»" Community's "»" Kennisbank "»" artikelen "»" Onderzoeksagenda Slimme Voertuigen en Toekomstbestendige Infrastructuur
Kennisbank

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Onderzoeksagenda Slimme Voertuigen en Toekomstbestendige Infrastructuur

Onderzoeksagenda Slimme Voertuigen en Toekomstbestendige Infrastructuur

 /5
0 (0stemmen)
Beschrijving

De ontwikkelingen in de automotive industrie blijven snel gaan, waardoor slimme voertuigen steeds meer een realiteit worden. Tegelijkertijd stelt de Europese Unie een aantal rijassistentie systemen (ADAS) verplicht voor nieuwe voertuigmodellen die vanaf juli 2022 op de markt komen, en vanaf juli 2024 voor alle nieuwe voertuigen. Belangrijke drijfveren voor de ontwikkeling van slimme voertuigen zijn het vergroten van verkeersveiligheid en duurzaamheid in het verkeer, en verbeteren van de doorstroming. Automatiseren van rijtaken betekent dat het effect van menselijk handelen op de verkeersafwikkeling wordt verminderd. Het risico van verkeerde inschattingen en beslissingen door de menselijke bestuurder wordt kleiner.

De vraag is echter hoe naadloos voertuigen met steeds verdergaande vormen van rijtaakondersteuning in het huidige verkeerssysteem kunnen worden ingebracht. Zijn er aanpassingen nodig aan de wegen? En wat soort aanpassingen dan - digitaal, fysiek of in beleid? Wat betekent dit voor de wegbeheerder? En wat kan de wegbeheerder doen? Recente studies op nationale en internationale schaal hebben aangetoond dat deze ontwikkelingen invloed hebben op wegbeheerders, hun werk en prioriteiten, niet alleen maar in Nederland maar in heel Europa.

Link naar document
Auteurs: CROW

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)