Delen

  • Stappenplan 2.0 iVRI Handreiking voor wegbeheerders

    Tussen het verschijnen van het CROW Stappenplan iVRI in 2019 en de voorliggende versie van 2021 is er veel gebeurd. Er zijn veel iVRI’s geplaatst en diverse procedures zijn verbeterd en uitgebreid. Ook is TLEX (Traffic Light Exchange) overgegaan naar UDAP (Urban Data Acces Platform), met meer mogelijkheden voor automatisering en monitoring en bewaking van de kwaliteit van iVRI-data en diensten. Ook zijn we met de iVRI in ‘rustiger vaarwater’ gekomen, in die zin dat de kinderziektes zijn verholpen en de iVRI steeds meer ‘het nieuwe normaal’ is geworden.

  • Op weg met LEV: de rol van lichte elektrische voertuigen in het mobiliteitssysteem

    In het straatbeeld zien we steeds vaker lichte elektrische voertuigen, zoals elektrische snor- en bromfietsen (e-scooters), elektrische vrachtfietsen en elektrische steps (e-steps). Ondanks dat deze voertuigen vaak een duurzaam imago hebben, dragen ze niet altijd bij aan minder CO2-uitstoot. Vooral deelvoertuigen hebben een hoge CO2-uitstoot door de korte levensduur en de emissies die samenhangen met het ophalen van voertuigen met lege accu's en het herplaatsen van voertuigen met opgeladen accu's. Hierdoor zijn de CO2-emissies van een deel-e-step of deel-e-scooter meer dan 2 keer zo hoog als van hetzelfde elektrische vervoermiddel in privébezit. Dit blijkt uit het onderzoek 'Op weg met LEV: de rol van lichte elektrische voertuigen in het mobiliteitssysteem' van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

  • Eindrapport Bandbreedte ontwikkeling penetratiegraad ADAS

    Rijhulpsystemen (ADAS) ondersteunen de autobestuurder tijdens het autorijden. Dit rapport beschrijft het tempo waarmee ADAS in de komende decennia onderdeel gaan uitmaken van het Nederlandse wagenpark. Het geeft een onderbouwd inzicht in de ontwikkeling van ADAS in nieuw verkochte personenauto’s, de ingroei in het totale wagenpark en het aandeel voertuigkilometers dat door voertuigen met ADAS wordt gereden. Ook toont het rapport welke ontwikkelingen zouden kunnen zorgen voor een versnelling of vertraging van deze ingroei en tot welke onzekerheidsmarge dit leidt.

 Bekijk alle artikelen/documenten

  Bekijk alle events