Bezig met laden...

Intelligent Mobility HAN Automotive | Smart Mobility Academy | DMI

home "»" Community's "»" Smart Mobility Academy "»" artikelen "»" Intelligent Mobility HAN Automotive
Smart Mobility Academy

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Intelligent Mobility HAN Automotive

Intelligent Mobility HAN Automotive

 /5
0 (0stemmen)

In februari 2020 is HAN Automotive Research, onderdeel van de Academie Engineering en Automotive, gestart met de nieuwe specialisatie ‘Intelligent Mobility’ binnen de Master of Engineering Systems. Inmiddels draait deze op volle toeren. Lees hier de ontwikkelingen en de ervaringen van twee studenten.

Nieuwe lichting studenten van start gegaan

De opzet van de specialisatie is wereldkundig gemaakt met artikelen in Verkeerskunde en op het Mobiliteitsplatform. Vervolgens is een team van onderzoekers en docenten op de HAN aan de slag gegaan met het inhoudelijke programma. Frans Tillema, Chris Huijboom, Rakshith Kusumakar en Marith Dieker hebben hierover met diverse partners persoonlijke gesprekken gevoerd. Vanaf 4 februari 2020 is een eerste lichting van 36 studenten van start gegaan met de twee modules Smart Vehicles en Smart Infrastructure van de specialisatie. Twaalf studenten doen beide modules en hebben daarmee voor de volledige specialisatie gekozen. De overige 24 studenten volgen ‘Vehicles’ en hebben hun eigen, gepersonaliseerde, onderwijsprogramma vormgegeven. 

Waardevol programma door brede samenwerking

Beide modules hebben dezelfde opbouw. Tijdens de eerste 8 weken kregen de studenten intensief les. Het programma werd ontwikkeld door docenten en onderzoekers van de HAN, experts van de Breda University of Applied Sciences, Goudappel Coffeng en de Hogeschool Windesheim Zwolle. Deze samenwerking was van grote waarde voor het uitwisselen van kennis binnen het mobiliteitsdomein. Ook veel partners uit het werkveld hebben colleges verzorgd. Deze inbreng werd in de tussentijdse evaluatie door de studenten zeer gewaardeerd! De lessenreeksen werden wegens de Coronacrisis vanaf 16 maart 2020 per direct omgezet naar een digitaal format. Dit was voor iedereen wennen, maar zowel de studenten als docenten vonden snel nieuwe werkwijzen voor de colleges en begeleiding. Half april werden de lessen afgesloten met een schriftelijk examen. Vervolgens werkten de studenten aan hun projectopdrachten. In ‘Vehicles’ werkten zeven groepen aan het installeren en programmeren van modelauto’s, om zo de sensoriek van slimme voertuigen beter te begrijpen.

In ‘Infrastructure’ brachten de studenten in drie groepen hun theoretische kennis in de praktijk bij externe partners: Keypoint Consultancy, de Provincie Noord-Holland en RoyalHaskoning DHV. Helaas was het bezoeken van deze organisaties of de gebouwen van de HAN niet mogelijk. De studenten werkten daarom digitaal aan hun projecten en hoewel sommige opdrachten iets zijn aangepast was iedereen tevreden met de aanpak. Op 23 en 25 juni hebben de groepen in beide modules hun rapportages ingediend en gepresenteerd. 

Rahul en Mahima delen hun ervaringen

Twee studenten, Rahul en Mahima, beide uit India, zijn zeer enthousiast over het programma. Ze zijn onder de indruk van het verbindende karakter van de specialisatie, waardoor ze inzicht hebben gekregen in de complexe technische, organisatorische en gouvernementele, en sociale kenmerken van slimme voertuigen en infrastructuur. Rahul vindt de integrale visie, die in het programma wordt gepresenteerd, waarin verschillende vormen van duurzame innovaties centraal staan, van grote waarde voor zijn opleiding. Mahima was ook van mening dat de combinatie van Vehicles en Infrastructure haar een goede basis biedt om haar expertise binnen het Intelligent Mobility domein verder te ontwikkelen. Vooral de praktijkopdrachten zijn volgens de studenten van grote waarde voor het toepassen van en experimenteren met hun nieuwe kennis. Beide studenten gaven ook aan dat het programma intensief is. Het bijhouden van de colleges, huiswerk en maken van (groeps)opdrachten vraagt veel inzet. Daarbij worden de studenten in deze modules uitgedaagd om hun professionele vaardigheden te ontwikkelen, zoals het uitvoeren en rapporteren van een goede literatuurstudie, het direct omzetten van die kennis in praktijkopdrachten en het opzetten en uitvoeren van projecten in samenwerking met studiegenoten en/of opdrachtgevers. Volgens Mahima is dit best “a tough nut to crack”, maar tegelijkertijd zijn deze vaardigheden eveneens belangrijk voor haar ontwikkeling. 

Blik op de toekomst

Het docententeam is benieuwd naar de kennis en interesses die studenten mee zullen nemen naar de laatste fase van hun opleiding: hun afstudeertrajecten. Wellicht dat enkelen van hen bij u kunnen afstuderen dit najaar? Wij komen graag in contact over al jullie ideeën of vragen hieromtrent! Wegens de coronacrisis is het op dit moment nog niet duidelijk in welke mate we onderwijs kunnen geven op de HAN. Toch zijn de voorbereidingen voor het volgende semester al in volle gang. Met de input van de huidige studenten en onze eigen ervaringen op zak zullen we  doorgaan met Smart Vehicles voor deeltijdstudenten. In het voorjaar van 2021 starten we voor voltijdstudenten opnieuw een vol semester met zowel Vehicles als Infrastructure. In de tussentijd zijn wij voor al jullie vragen of ideeën over de Intelligent Mobility specialisatie bereikbaar. Wij kijken er naar uit u in de toekomst weer in persoon te kunnen ontmoeten! 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/