Schakel JavaScript in om de bestand uploader te gebruiken.
Je werkt samen met partners, leveranciers, adviseurs. Vaak gaat dat goed, maar wat gebeurt er als er iets mis is? Als er sprake is van een verstoring of als we het nog niet werkend krijgen? Dan blijkt hoe de kwaliteit van de samenwerking werkelijk is.
Vaak zorgt geharrewar tussen samenwerkingspartners voor verlies van tijd, energie en geld. En de eindgebruiker, degene waar je het allemaal voor doet (bijvoorbeeld de reiziger), staat langer dan nodig in de kou. Gaat het gesprek vooral over wie iets moet doen, of het wel in het contract zit en hoe belangrijk het is? In dit college leer je hoe dat anders kan.
Onze wereld wordt steeds complexer: de vraagstukken waar we aan werken, de systemen en het aantal samenwerkingspartijen. We werken samen in ketens en netwerken, maar zijn schakels sterk genoeg?
In het praktijkcollege Ketensamenwerking gaan we aan de hand van een aantal casussen in op de vraag hoe je tot een betere samenwerking komt zonder 'macht' te gebruiken.
Wat zou jij bijvoorbeeld doen in de volgende situaties:
- Je krijgt de klacht/melding van de openbaar vervoermaatschappij / tunnelbeheerder dat de verkeerslichten op de eerste kruising voor de tunnel op rood blijven staan voor openbaar vervoer dat de tunnel in wenst te rijden. Er zal wel een storing in de verkeerslichten zitten.
- Een tram kan een kruising niet veilig passeren. Toch werken de verkeerslichten. De leverancier onderzoekt en stelt de diagnose dat een detectorkaart niet goed functioneert. Is de casus voorbij als die kaart vervangen is?
- Een verkeerslicht is omgebouwd naar iVRI. Uit de test van de priotalker-app blijkt dat de app met circa 6 seconden vertraging het lichtbeeld geeft van het verkeerslicht.
Je mag dit praktijkcollege niet missen als:
- je op zoek bent naar de relatie tussen jouw schakel in de keten en die van anderen;
- je binnen de samenwerking de eindgebruiker centraal wilt zetten;
- iets niet helemaal loopt zoals je dat had bedacht en de samenwerking spannend wordt;
- je afhankelijk bent van derden em wilt weten wat jouw regelruimte is;
- je veel meer het gesprek wil voeren over wat de verstoring betekent voor de eindgebruiker?
Dit praktijkcollege is de tweede in de reeks Smart Mobility colleges die we in 2021 organiseren. Het is niet alleen voor professionals in Smart Mobility interessant, maar voor iedereen die samenwerkt in horizontale en verticale ketens, zowel binnen de overheid als in een publiek-private samenwerking.
Het werkveld van Smart Mobility is behoorlijk breed en er bestaat een grote behoefte aan professionals met de juiste kennis en vaardigheden op dit gebied. Zij kunnen terecht op één centrale plek om informatie te delen en te vinden: Dutch Mobility Innovations (DMI). Kijk naast de Smart Mobility Academy ook eens naar de Kennisbank voor relevante documenten betreffende Smart Mobility.
Iedereen die samenwerkt in horizontale en verticale ketens, zowel binnen de overheid als in een publiek-private samenwerking.
https://platformwow.nl/
Platform WOW & Smart Mobility Academy
{{resources.EventDeleteConfirmationText}}
{{resources.RemoveFromMyCalendarText}}
{{resources.AllInstancesText}}
{{resources.FutureInstancesText}}
{{resources.ThisInstanceText}}
{{resources.YesDeleteText}}
{{resources.GlobalCancelText}}
{{resources.SendCancelEmailText}} {{resources.SendRSVPEmailText}}