Bezig met laden...

Seminar Federatief Data Delen | Smart Mobility Academy | DMI

home "»" Community's "»" Smart Mobility Academy "»" Kalender "»" Seminar Federatief Data Delen
Smart Mobility Academy

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
mei 17

Seminar Federatief Data Delen

Kennisevent
17-mei-22 15:00 18:00 (Jordan Daylight Time)
CMS, Parnassusweg 737, Amsterdam
Korte inhoud en/of leerdoelen:

Op dinsdagmiddag 17 mei organiseert Connekt in samenwerking met CMS een interactief seminar over Federatief Data Delen bij CMS in Amsterdam.

De hoeveelheid relevante informatie neemt toe, maar de uitdaging zit in het daadwerkelijk gebruik maken van al die informatie. Waar is wat te vinden? Hoe krijg ik toegang tot die informatie? Hoe moet ik de informatie interpreteren? Een grote efficiëntieslag in werkprocessen lijkt gemaakt te kunnen worden door gebruik te maken van beschikbare informatie. Ondanks de vergaande digitalisering zijn het in de praktijk toch vaak de mensen die de smeerolie en de vertaler tussen twee computersystemen zijn. Vooral als het gaat om computers van verschillende organisaties. Het delen van data en coöperatie is echter noodzakelijk voor de mobiliteitstransitie en onvermijdelijk in de toekomst.

Tijdens dit seminar zal een overzicht worden gegeven van de belangrijkste internationale ontwikkelingen, waarbij met name zal worden ingezoomd op de ‘lessons learned’ in sectoren als de Logistiek en IT waarin Federatief Data Delen al wordt toegepast. We doen dit met een aantal bijzondere sprekers.

Zo deelt Gerard van der Hoeven (iSHARE) met ons hoe een Distributed Information Access Control kan helpen bij de ontwikkeling van data spaces. Ali Mortazavi (Amazon Web Services) gaat dieper in op de toepassing van Identity and Access Management bij Contra Costa Transportation Authority. Het plenaire deel afsluitend zal Simon Sanders van CMS zijn visie delen ten aanzien van de juridische aspecten die een rol kunnen spelen bij het federatief delen van data.

Leervorm: Kennisevent
Website: Link

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/