Bezig met laden...

Conferentie 'Mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden' zorgt voor veel inspiratie | DMI-ecosysteem

home "»" Community's "»" DMI-ecosysteem "»" artikelen "»" Conferentie 'Mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden' zorgt voor veel inspiratie
DMI-ecosysteem

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Conferentie 'Mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden' zorgt voor veel inspiratie

Conferentie 'Mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden' zorgt voor veel inspiratie

 /5
0 (0stemmen)

De Fabrique in Maarssen vormde donderdag 16 februari het toneel voor de conferentie Mobiliteitsvernieuwing in slimme, duurzame steden. Zo'n 200 bezoekers gingen met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen in de veranderende mobiliteitswereld. De start van de conferentie met een gesprek met Maarten Stam namens AM Projectontwikkeling over de Merwedekanaalzone zette wat dat betreft meteen de toon. Dagvoorzitter Joost Hoebink vroeg Maarten naar de motivatie van AM om op deze plek in Utrecht een hele nieuwe wijk te realiseren, waarin een veelheid aan grote opgaven worden opgepakt. Met bijv. nieuwe energieneutrale woningen, veel aandacht voor natuur en buitenruimte (groen, tenzij...) en een lage parkeernorm. Mobiliteit in samenhang met de andere grote doelstellingen van dit moment, waaronder de woningbouw en klimaatopgaven: het project in Utrecht met duizenden nieuwe woningen vormt een mooi voorbeeld van hoe we 'anders' gaan kijken naar mobiliteit.

'Ecosysteem van samenhang'

Met een korte presentatie over het DMI-ecosysteem, waarin diezelfde breedte van mobiliteit in samenhang met onder andere woningbouw en klimaat te vinden is, haakte Caspar de Jonge probleemloos aan bij het verhaal van AM. Aansluitend blikte Eric Mink als voormalig programmamanager MaaS terug op de pilots van de afgelopen jaren: de 'lessons learned' krijgen een plek in het ecosysteem en vertalen zich ook naar alle ontwikkelingen op het gebied van deelmobiliteit, hubs en openbaar vervoer. Een panel waarin spelers van verschillende relevante partijen (NS, DOVA, ministerie van IenW, Connectbike, Gayio en de MaaS Alliance) ging tenslotte met elkaar en de zaal het gesprek aan, aan de hand van een aantal prikkelende stellingen. Met 18 deelsessies was er ook nog een vol middagprogramma, waarin onder andere het Nationaal Samenwerkingsprogramma Deelmobiliteit, de rol van hubs in het landelijk gebied en de (on)mogelijkheden van een deelmobiliteitsverzekering aan de orde kwamen. 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)