Bezig met laden...

Eindhoven | MaaS regio Zuid-Nederland | DMI

home "»" Community's "»" Pilot Eindhoven  
MaaS regio Zuid-Nederland

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Pilot Eindhoven

De economie in de Brainport regio groeit. Dat betekent ook een groei van de mobiliteitsbehoefte en de behoefte aan woonruimte. Er komen meer inwoners en forenzen in het centrumgebied en ook op de campussen en andere economische toplocaties wordt het steeds drukker. Een voorbeeld daarvan is bedrijventerrein De Run, waar ASML gevestigd is. Daarom gaat ASML als medelaunching customer deelnemen aan de pilot. Om te zorgen dat ook andere bedrijven in de regio gemakkelijk bij de pilot kunnen aansluiten, is de tweede partner in deze pilot Brainport Smart Mobility (BSM). Ook de gemeente zelf doet mee met haar medewerkers en focust op vergroening.

Doel : mobiliteit in de regio efficiënter, effectiever en duurzamer maken op een manier die beter aansluit bij de wensen van de reiziger. 

Doelgroepen: (primair) medewerkers van gemeente Eindhoven, ASML en BSM. Ook andere bedrijven in de regio gaan aansluiten.

Bijzonderheden: een duurzame bereikbaarheid van de regio staat in Eindhoven centraal. De gemeente Eindhoven heeft als doel dat alle zakelijke kilometers in 2025 duurzaam afgelegd worden. Door te werken met launching customers krijgt de pilot in Eindhoven een vliegende start.

Pagina's

Contactpersoon MaaS-pilot Eindhoven:

Jaap Sytsma