Delen

  • Beperkte betalingsbereidheid zet business model MaaS onder druk

    Het concept Mobility as a Service staat enorm in de belangstelling. Dit artikel beschrijft de belangrijkste lessen uit een MaaS-pilot in ’s-Hertogenbosch. Zo vraagt de introductie van MaaS om een goede coördinatie tussen overheid, mobiliteitsaanbieders en de serviceprovider. En is nauwe samenwerking met lokale overheden belangrijk voor de implementatie van een MaaS-platform. Ook blijkt de meerwaarde van integratie van bestaande apps/modaliteiten in één MaaS-platform niet vanzelfsprekend voor de Bossche wijkbewoners. De beperkte betalingsbereidheid van bewoners zet het businessmodel voor MaaS onder druk, terwijl een duurzaam business model juist een belangrijke succes- en faalfactor is voor platformen voor deelmobiliteit en MaaS.

  • Online community MaaS Regio Zuid-Nederland live

    De online community over MaaS Regio Zuid-Nederland is live! Hiermee bundelen we al het nieuws, achtergrondinformatie, (online) evenementen, contactgegevens en beeldmateriaal van MaaS Regio Zuid-Nederland op één plek. Ook is het mogelijk om te reageren op artikelen. Sluit je aan en deel je kennis!

  • MaaS op de kaart

    Deze kaart biedt een overzicht van de MaaS-diensten in Zuid-Nederland. Klik op de cijfers en lijntjes voor een korte projectomschrijving en linkjes naar meer informatie.

 Bekijk al het nieuws

Mobiliteit als dienst

Met MaaS (Mobiliteit als dienst) kiest de reiziger op elk moment het meest gunstige vervoermiddel. Beschikbaarheid, flexibiliteit en dienstverlening worden belangrijker dan eigen bezit. Daarbij spelen kosten, tijdsduur en duurzaamheid een belangrijke rol.

We streven naar één systeem waarmee reizigers in Noord-Brabant en Noord-Limburg gemakkelijk inzicht krijgen in alle reismogelijkheden en deze eenvoudig kunnen boeken en betalen. Denk bijvoorbeeld aan de deelfiets, -auto, -scooter, trein of taxi. En combinaties daarvan. MaaS verbetert het mobiliteitssysteem en biedt de reiziger de meest optimale reis.

  Bekijk alle events