• Steden slaan handen ineen voor slimme aanpak van verstedelijking en logistiek

    De gemeenten Apeldoorn, Deventer en Zwolle en de vervoerssector slaan de handen ineen om gezamenlijk tot een plan van aanpak te komen voor slimme, duurzame verstedelijking en logistiek. Wethouders en CEO’s van diverse private partijen op het gebied van logistiek, IT en technologie kwamen 9 maart bijeen in Apeldoorn om afspraken te maken over onder andere datadeling, zero emmissie zones, stadshubs en het op een slimme manier toegang verlenen van verkeer in de stad. Het diner in Apeldoorn vormde het startschot voor vergelijkbare bijeenkomsten op andere plekken in het land, bedoeld om tot een gezamenlijke actieagenda te komen. Met de diners willen partijen gezamenlijk logistieke stromen veiliger, slimmer en duurzamer organiseren, zodat steden ook in de toekomst leefbaar blijven.

  • 15 maart: Dag van de Slimme Logistiek *LIVE* - programma en sprekers

    Met trots presenteert Team Smart Logistics van SmartwayZ.NL het programma en alle sprekers van de Dag van de Slimme Logistiek! Op 15 maart maken we, samen met experts uit het veld, zichtbaar wat logistieke data voor úw organisatie kan betekenen. Laat u inspireren en informeren en maak gebruik van het Kennisplein om uw netwerk te versterken en uit te breiden. De Dag van de Slimme Logistiek vindt plaats in Cultuur Haven Veghel.

  • Wat heeft DKTI proeftuin elektrische trucks opgeleverd?

    Vier jaar geleden startten Albert Heijn, DAF trucks nv, TNO en Simon Loos een unieke praktijktest: de DKTI proeftuin elektrisch transport. In deze proeftuin werden testtrucks, prototypetrucks en fastchargers intensief ingezet om te ondervinden hoe Albert Heijn-winkels zo stil en schoon mogelijk bevoorraad kunnen worden. Inmiddels is de testfase afgerond en zijn data geanalyseerd.

/**whitelisting script Active Campaign**/