Bezig met laden...

Basisinformatie | Automatisch Rijden

home "»" Community's "»" Automatisch Rijden "»" info
Automatisch Rijden

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Beschrijving

De werkgroep CAV van de Krachtenbundeling Smart Mobility richt zich op de verantwoorde toelating van Connected Automated Vehicles (CAV). Binnen de werkgroep werken het Ministerie van Infrastructuur en Water (I&W), Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW), CROW en een vertegenwoordiging van de wegbeheerders (RWS, PNH, MRDH, Smartwayz, gemeente Rotterdam) gericht samen in de kennisontwikkeling gericht op implementatie (o.a business/use cases, vergunningen, wetgeving, marktverkenningen, OV integratie, ruimtelijke inpassing etc.) om daarmee optimaal voorbereid te zijn op de introductie van CAV's op de Nederlandse wegen.

Deze community heeft tot doel om de belangrijkste inzichten en ontwikkelingen te delen. De doelgroep zijn de belanghebbenden en betrokkenen bij de verantwoorde toelating van de nieuwe generatie voertuigen. We delen hier eveneens de meest relevante en urgente kennis- en ontwikkelvragen en dagen daarmee kennisinstellingen en marktpartijen uit een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling en doorontwikkeling van standaarden en criteria ter borging van de algehele verkeersveiligheid. 

De informatie in deze community geeft een overzicht ter informatie van wat er speelt en waar men rekening mee moet houden bij de verantwoorde toelating van connected, automatische voertuigen. Aan de informatie in deze community kunnen geen rechten worden ontleend. De geldende wet- en regelgeving bepalen ten allen tijde de kaders waaraan moet worden voldaan.

Basisinformatie

Publiek
Ja