Laatste nieuws..

  • Groot-Brittannië komt dichter bij een zelfrijdende revolutie

    Het Ministerie van Transport in de UK brengt wijzigingen aan in The Highway Code om ervoor te zorgen dat de eerste zelfrijdende voertuigen veilig op de Britse wegen worden geïntroduceerd. De wijzigingen verduidelijken de verantwoordelijkheden van chauffeurs in zelfrijdende voertuigen, bijvoorbeeld wanneer een bestuurder gereed moet zijn om de controle terug te nemen.

  • EC Implementing Act ADS in het nieuws

    In april heeft de Europese Unie (EU) een conceptversie van haar wetgeving voor voertuigen met automatische rijsystemen (ADS) vrijgegeven. Het artikel, geschreven door Egil Juliussen geeft een overzicht van wat is inbegrepen in de voorgestelde ADS-wetgeving.  Het 70 pagina's tellende document is beschikbaar op de website van de Europese Commissie. Een artikel van Michael DeKort geeft ook enkele interessante perspectieven.

LeesWijzer

De community Automatisch Rijden is opgebouwd volgens een bepaalde structuur. Er zijn verschillende kennisdomeinen gedefinieerd over verschillende deelthema's. Voor elk domein is een overzichtartikel opgesteld waarin de status en ontwikkelingen binnen het desbetreffende domein wordt ingeleid.

/**whitelisting script Active Campaign**/