Laatste nieuws..

  • BEPERKTE NETCAPACITEIT GEEN BELEMMERING MEER VOOR SNELLADEN

    In lijn met de overheidsplannen, moet het aantal oplaadpunten de komende 9 jaar worden verhoogd tot 1,7 miljoen. Ondanks dat de vraag naar elektriciteit de komende jaren flink zal groeien, heeft het Nederlandse elektriciteitsnet op veel plaatsen al de maximale capaciteit bereikt. Dit vormt een steeds groter probleem voor elektrificatie. Het ChargeBox ultrasnellaadsysteem van ADS-TEC Energy maakt, met een beperkt inputvermogen, snelladen mogelijk. Waarbij één auto met een laadsnelheid van 320 kW of twee auto’s tegelijkertijd met een laadsnelheid van 160 kW kunnen laden. In 10 minuten kan tot wel 250 kilometer bereik worden geladen.

  • Een parkeergarage waar elektrische auto’s stroom opladen én leveren.

    De nieuwe generatie auto’s met batterij laadt straks niet alleen op, maar levert ook stroom aan het net als het nodig is. Dit ‘bidirectionele laden’ heeft in ieder geval volgens de gemeente Utrecht de toekomst. Verzekeraar a.s.r., wiens hoofdkantoor in de Domstad ligt, opende woensdag de grootste tweerichtingslaadinfrastructuur ter wereld in hun parkeergarage.

LeesWijzer

De Werkcommunity CLIP is opgebouwd volgens een bepaalde structuur. Er zijn verschillende kennisdomeinen gedefinieerd over verschillende deelthema's. Voor elk domein is een overzichtartikel opgesteld waarin de status en ontwikkelingen binnen het desbetreffende domein wordt ingeleid.