Bezig met laden...

Auto's en apps gaan in Nederland waarschuwen voor naderend onheil | Safety Priority Services | DMI

home "»" Community's "»" Safety Priority Services "»" artikelen "»" Auto's en apps gaan in Nederland waarschuwen voor naderend onheil
Safety Priority Services

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Auto's en apps gaan in Nederland waarschuwen voor naderend onheil

Auto's en apps gaan in Nederland waarschuwen voor naderend onheil

 /5
0 (0stemmen)

Auto's en navigatiesystemen van zes verschillende fabrikanten gaan binnenkort waarschuwen voor gevaar op de weg en als er voertuigen met sirenes en zwaailichten naderen. De komende drie jaar werken de bedrijven samen met het ministerie van Infrastructuur aan de proef die Safety Priority Services (SPS) heet.

Nederland is het eerste Europese land dat via apps en auto's gaat waarschuwen. Het gaat om apparatuur van ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia en TomTom.

Gebruikers worden onder meer gewaarschuwd voor mogelijk gevaarlijke situaties, zoals spookrijders of obstakels op de weg. Ook weersituaties zoals een heftige hagelbui worden benoemd. Verder zijn er meldingen voor wegwerkzaamheden, een ongeval, glad wegdek en afgesloten rijstroken en komt er informatie over de geldende maximale snelheid op de weg.

Mensen die daarvan gebruikmaken, krijgen binnenkort ook waarschuwingen als er een voertuig met sirene en zwaailicht aankomt. Eerst geldt dit voor ambulances, later ook voor brandweer en politie. De melding laat ook weten waar het voertuig vandaan komt.

Safety Priority Services is een proef waarmee Nederland volgens het ministerie voorsorteert op Europese wet- en regelgeving die in 2025 van kracht wordt. De betrokken bedrijven kunnen in Nederland alvast testen met het doorgeven van waarschuwingen voor de verkeersveiligheid.

Bij de proef wordt aan bestuurders gevraagd of informatie van hun auto's mag worden geregistreerd. Daarna worden de data geanonimiseerd en via een beveiligde verbinding met de partijen gedeeld.

Bron: Nu.nl

Beeld: Hollandse Hoogte

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)