Bezig met laden...

De cirkel is rond | 1. Partnership Talking Traffic | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" 1. Partnership Talking Traffic "»" artikelen "»" De cirkel is rond
1. Partnership Talking Traffic

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

De cirkel is rond

 /5
Gem.: 0 / 5 (0stemmen)

Een weggebruiker kan binnen een paar jaar overal in Nederland gebruik maken van informatie over verkeerslichten. En dan maakt het niet uit in welk merk auto hij rijdt, welke opties in zijn auto zijn meegeleverd en waar hij rijdt. Daarvoor zorgt het landelijke overnamepunt Traffic Light Exchange (TLEX). Dit is het centrale punt voor geautomatiseerde uitwisseling van real-time data tussen intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) en weggebruikers. Een wereldprimeur, die nu genomineerd is voor een Automotive Innovation Publieksprijs.     

Traffic Live Exchange (TLEX) is een slim, dynamisch en onafhankelijk systeem dat de weggebruiker informeert over zijn omgeving. Deze wordt als het ware verbonden met de weggebruiker. Doordat je als bestuurder op de hoogte bent van het volgende kruispunt of verkeerslicht, kun je daar al vroegtijdig rekening mee houden. TLEX volgt de omgeving in real time, zoals wegafsluitingen en open bruggen. Ook de meest actuele verkeersinformatie wordt via het systeem aan de bestuurder doorgegeven.

Alles in de cloud

Het werkt trouwens ook andersom: de omgeving kan zich dankzij TLEX evengoed aan de weggebruiker aanpassen. Wanneer er op een bepaalde plek veel verkeer aankomt, gaan verkeerslichten bijvoorbeeld eerder op groen. Uiteraard krijgt de bestuurder hier een melding van en zo is de cirkel rond.

TLEX is ontwikkeld onder de paraplu van het Partnership Talking Traffic. Nederland is wereldwijd koploper met dit systeem. Overigens worden al wel proeven in andere landen gedaan. In TLEX komen grote hoeveelheden data van kruispunten binnen: wanneer is welk verkeerslicht rood of groen? Deze data gaan vervolgens in hoog tempo naar zogenaamde clouddiensten.

Niet eenzijdig

In de cloud komen niet alleen data van iVRI (intelligente verkeersregelinstallaties) binnen, maar ook data over bijvoorbeeld weersomstandigheden, beschikbare parkeerruimte, ongevallen en files. In de cloud worden deze datastromen gecombineerd en gecontroleerd. Andere bedrijven gebruiken de data uit de cloud om hun klanten onderweg via een app, navigatiesysteem en zelfs op de fiets van op maat gesneden informatie te voorzien.

 De real-time datastroom is dus tweerichtingsverkeer. Weggebruikers zijn ‘connected’ via hun smartphone of navigatiedienst en geven tijdens hun reis waardevolle data terug via de cloud en TLEX naar de iVRI. De iVRI’s kunnen hiermee bijvoorbeeld regelingen aanpassen op basis van werkelijk verkeersaanbod. Wegbeheerders kunnen ervoor kiezen om sommige weggebruikers prioriteit te geven boven andere: ambulances, zwaar vrachtverkeer, openbaar vervoer of groepen fietsers krijgen groen licht zodra ze het kruispunt naderen. Sinds de zomer van 2017 bouwen wegbeheerders ruim 1250 VRI’s (‘gewone’ verkeersregelinstallaties) om tot iVRI’s, verspreid over het hele land, met name op de drukste kruispunten. De ombouw van alle andere VRI’s in Nederland volgt daarna.

TLEX is genomineerd voor de Automotive Innovation Publieksprijs (onderdeel 
van de Automotive Innovation Award). Welke innovatie maakt mobiliteit
slimmer, schoner, efficiënter en/of veiliger? Je kunt tot 26 januari stemmen op 1
van de finalisten. Op 11 februari volgt de uitslag.

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)