Bezig met laden...

Slimme verkeerslichten voor betere doorstroming Pleijroute | 1. Partnership Talking Traffic | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" 1. Partnership Talking Traffic "»" artikelen "»" Slimme verkeerslichten voor betere doorstroming Pleijroute
1. Partnership Talking Traffic

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Slimme verkeerslichten voor betere doorstroming Pleijroute

 /5
0 (0stemmen)

NIJMEGEN - Er worden slimme verkeerslichten geplaatst op de N325 van Arnhem naar de Duitse grens bij Nijmegen. Dat moet zorgen voor een betere doorstroming op de Pleijroute.

Er wordt door zogeheten intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) gebruikgemaakt van mobiele data van weggebruikers. Op die manier kunnen verkeerslichten prioriteit geven aan bijvoorbeeld bussen en hulpdiensten. Ook kunnen zij snelheidsadvies geven, en de snelste route door de stad inclusief de beste rijstrook bepalen.

De slimme verkeerslichten worden in het laatste weekend van maart en het eerste weekend van april geplaatst. De vervanging kost één dag.

Het is onderdeel van een plan om 48 iVRI’s in de regio Arnhem-Nijmegen te plaatsen. Landelijk worden hier 1200 kruisingen mee ingericht.

Bron: Omroep Gelderland

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)