Bezig met laden...

EU-landen en autofabrikanten delen informatie voor meer verkeersveiligheid | 1. Partnership Talking Traffic | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" 1. Partnership Talking Traffic "»" artikelen "»" EU-landen en autofabrikanten delen informatie voor meer verkeersveiligheid
1. Partnership Talking Traffic

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

EU-landen en autofabrikanten delen informatie voor meer verkeersveiligheid

 /5
0 (0stemmen)

Europese lidstaten, autofabrikanten en aanbieders van navigatiesystemen gaan informatie over de omstandigheden op weg delen om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat sprak dit maandag af samen met vier andere Europese landen tijdens het ITS-congres in Eindhoven.

Moderne auto’s registreren steeds beter de omstandigheden op de weg, zoals bijvoorbeeld gladheid of regen. Als deze informatie direct gedeeld wordt met wegbeheerders en andere auto’s op hetzelfde traject, kunnen automobilisten hun rijgedrag aanpassen en worden ongelukken en vertraging voorkomen. Maar daar zit ‘m het probleem.

“Tot nu toe hielden de betrokken partijen deze informatie voor zichzelf”, stelt Van Nieuwenhuizen in een verklaring. “Vandaag hebben we afgesproken dat data die belangrijk is voor de verkeersveiligheid wordt uitgewisseld tussen autofabrikanten en landen. Dat is echt een mooie stap waar iedereen op de weg van gaat profiteren.”

Gesprekken

Het komende jaar gaan autofabrikanten BMW, Volvo, Ford en Daimler, EU-lidstaten Nederland, Duitsland, Finland, Spanje en Luxemburg en navigatieaanbieders TomTom en Here informatie delen. Dat betekent, stelt het ministerie in een verklaring, dat miljoenen automobilisten in heel Europa verkeersveiligheidsinformatie in de auto gaan ontvangen.

De samenwerking werd maandag aangekondigd op het ITS congres, het grootste Europese evenement op het gebied van Smart Mobility en digitalisering van transport. Er lopen nog gesprekken met andere Europese landen en bedrijven over deelname aan deze samenwerking.

Bron: Verkeersnet

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)