Bezig met laden...

Tesla downplayt komst zelfrijdende auto's: erg ver weg | 1. Partnership Talking Traffic | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" 1. Partnership Talking Traffic "»" artikelen "»" Tesla downplayt komst zelfrijdende auto's: erg ver weg
1. Partnership Talking Traffic

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Tesla downplayt komst zelfrijdende auto's: erg ver weg

 /5
0 (0stemmen)

Hoewel Elon Musk kopers van Tesla's al jaren Full Self Driving Capabilities verkoopt, kan het nog flink wat jaren duren voordat de auto's het kunnen. Althans, waarschijnlijk kunnen ze het wel, maar de regelgeving in veel landen is er nog niet klaar voor.

Sinds 2016 konden kopers van een Tesla ervoor kiezen om Autopilot 2.0 hardware in hun auto te laten bouwen. Op den duur zou Tesla dan via updates de techniek aanzetten om de auto autonoom te maken. Dat is echter nog steeds niet gebeurd, en het ziet er ook uit dat het nog wel even op zich laat wachten. 

Inmiddels is de optie "Full Self-Driving package" à €5.000 ook verdwenen uit de configurators van Tesla. Kopers kunnen het echter nog steeds bestellen als ze dat willen, het is als het ware een secret menu-item bij In-N-Out Burger. Mocht je echter bij de kassa staan voor een full-animal-style-self-driving-Tesla, dan waarschuwt de verkoper je tegenwoordig voor je portemonnee: "Before I take your order for the FSD, I would like to point out that the legal aspect of Full Self Driving is very far away. Especially in Europe, the USA might be closer to get it legalized." voor understatement, „dat hier al een gezamenlijk inzicht is ontstaan.”

Inmiddels heeft Tesla ook al de eerste testopstellingen van Hardware 3.0 klaar. Zodra die leverbaar is, krijgen kopers van Hardware 2.0 en Full Self-Driving package een gratis upgrade Het is dan echter nog steeds de vraag wanneer ze achterover kunnen gaan liggen terwijl de auto rijdt. Wellicht kan de software het allemaal wel aan, maar Europese overheden zien het nog steeds grotendeels niet zitten auto's al het werk te laten doen.

Dus wat Musk (of vervelende Vincent) ook roept over zelfrijdende auto's, het mag gewoon niet. Of de auto het nou wél kan of niet, maar als zelfs Tesla zegt dat het niet kan, dan kan het niet.

Bron: autobahn.eu

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)