Bezig met laden...

Nederland rijdt MONO - nieuwe campagne 'Áandacht in het Verkeer' | 1. Partnership Talking Traffic | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" 1. Partnership Talking Traffic "»" artikelen "»" Nederland rijdt MONO - nieuwe campagne 'Áandacht in het Verkeer'
1. Partnership Talking Traffic

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Nederland rijdt MONO - nieuwe campagne 'Áandacht in het Verkeer'

 /5
Gem.: 0 / 5 (0stemmen)

Nederland rijdt MONO

Ongestoord onderweg

Het aantal verkeersdoden en ongelukken in het verkeer nam de afgelopen jaren toe. In 2017 daalde het aantal verkeersdoden iets, maar er waren wel voor het eerst meer verongelukte fietsers dan automobilisten. De oorzaak hiervoor ligt niet alleen in de toename van het verkeer. Ook alcohol, snelheid en afleiding spelen hierin een grote rol. Daarom presenteerden partners uit de Kopgroep Ongestuurd Sturen (Flitsmeister, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond, NL ICT, TeamAlert,  provincies en het ministerie van IenW) en een aantal ondertekenaars van het convenant 'Verkeersveilig gebruik smartfuncties in het verkeer' gisteren in een zonovergoten centrum van Den Haag de nieuwe campagne 'Aandacht in het verkeer'.


MONO: ongestoord onderweg
Dankzij sociale media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij en bereikbaar. Op de fiets of in de auto is dat levensgevaarlijk. Want elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van het verkeer. En dat verdubbelt de kans op een ongeluk. Ben je aan het appen, dan is het risico zelfs 6 keer zo groot.

Daar is de nieuwe campagne voor: ‘MONO rijden’. MONO is ongestoord onderweg zijn en de aandacht houden op één ding: het verkeer. Zonder afleiding van appjes of social media posts.


Minister Van Nieuwenhuizen deed donderdagmiddag de aftrap van de campagne

Over MONO

Het doel van de MONO-campagne is om minder fietsers en automobilisten sociale media te laten gebruiken tijdens het rijden. Dit door te voorkomen dat berichten binnenkomen tijdens het sturen. De campagne richt zich ook op hun sociale omgeving – de mensen die deze bestuurders een bericht sturen. Vanuit de gedachte: als je weet dat iemand onderweg is, stuur dan geen berichten. De boodschap van de campagne is: rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg.

Praktische oplossingen

Het idee is niet dat mensen hun telefoon helemaal niet mogen gebruiken in de auto of op de fiets – ermee navigeren kan gewoon of een kort handsfree telefoongesprek voeren. Het gaat erom dat automobilisten en fietsers zich niet laten verleiden om onderweg sociale media te gebruiken. De campagne geeft hiervoor praktische oplossingen.

De campagne valt onder de koepel ‘Daar kun je mee thuiskomen’. Hiermee maakt de overheid verkeersveiligheidscampagnes herkenbaar als groter geheel.

Word ook MONO-partner!

De initiatiefnemers nodigen andere organisaties uit om zich te verbinden aan de campagne en deze samen uit te dragen. Word ook MONO-partner! Hoe meer partijen MONO uitdragen, hoe eerder MONO de norm wordt voor mobiel Nederland.

De toolkit staat online op https://verkeersveiligheidscampagnes.nl. Gebruik van het logo is exclusief voor de convenantpartners, de overige materialen zijn ook door jullie te gebruiken.

Uiteraard zijn jullie ook nog steeds van harte welkom om het convenant 'Verkeersveilig gebruik smartfuncties in het verkeer' te ondertekenen en daarmee convenantpartner te worden, mits nog niet gedaan. Interesse? Laat het even weten via talking-traffic@minienm.nl. In de bijlagen vind je in elk geval alvast het convenant en bijbehorend position paper.

Heb je vragen over de MONO-toolkit of de campagne? Neem dan contact op met campagnemanager Marije Slagboom (marije.slagboom@minienm.nl, 0627-745596).

Op mono.nl is meer te vinden over de achtergronden van de campagne.

 

Opmerkingen (1)

   
Blauwblauw

Eindelijk een duidelijke boodschap. Stop het gebruik van de mobile telefoon tijdens deelname aan het verkeer. Nu nog een systeem om de verkeersdeelnemers te waarschuwen voor een naderend hulpverleningsvoertuig met optische en geluidssignalen. www.blauwblauw.com

17-sep-18 17:07
 · 
 /5
Gem.: 0 / 5 (0stemmen)
door