Bezig met laden...

Binnen vijf jaar zelfrijdende BMW en Mercedes | 1. Partnership Talking Traffic | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" 1. Partnership Talking Traffic "»" artikelen "»" Binnen vijf jaar zelfrijdende BMW en Mercedes
1. Partnership Talking Traffic

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Binnen vijf jaar zelfrijdende BMW en Mercedes

 /5
0 (0stemmen)

BMW en Daimler willen in 2024 de eerste zelfsturende auto op de markt brengen. De twee Duitse autobouwers hebben daarvoor strategische langetermijnovereenkomst ondertekend voor de gezamenlijke technologische ontwikkeling in autonoom rijden.

De wagen die BMW en Mercedes-moeder in 2024 in de showroom willen hebben staan, moet zelfrijdend zijn op niveau 4 (SAE 4). Autonoom rijden kent vijf niveaus, waarbij op het hoogste niveau de auto alleen nog maar gestart hoeft te worden en de bestemming in het systeem ingevoerd moet worden.

De autonome wagen van de fabrikanten uit Stuttgart en München zit daar net een niveau onder. Dat betekent dat de auto zelfstandig kan parkeren en sturen, maar bij extreme omstandigheden als heel slecht weer het systeem kan weigeren en de mens het werk moet overnemen van de automatische piloot.

Verschillende merken

Om de ambities waar te maken, brengen Mercedes-moeder Daimler en BMW 1200 experts bijeen die werken aan de automatisering. Hoewel zij de techniek gezamenlijk ontwikkelen zullen de bouwers de auto wel onder hun eigen merken op de markt zetten. De twee hebben niet bekend hoe duur te auto’s worden.

BMW is overigens al ver met autonoom rijden. De Bayerse autobouwer verwacht de stekkerbak BMW iNEXT in 2021 in autonoom rijden niveau 3 te kunnen leveren. Daarmee kan de chauffeur op de snelweg zijn aandacht even richten op iets anders dan het besturen van de auto. Op dit niveau zijn nog geen auto’s leverbaar, hoewel Volvo wel is begonnen om hiermee te testen.

Tesla

Tesla heeft de grootste voorsprong in autonoom rijden, beweert topman Elon Musk. De Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s wil volgend jaar al autonoom sturende taxi’s op de markt brengen op niveau 5.

De voortschrijdend van Musk werd overigens niet op prijs gesteld door andere autofabrikanten, die ook tientallen miljarden steken in de technologie. Die zeiden dat het onverantwoord is om dan al zelfsturende auto’s op de markt te brengen op het hoogste niveau, omdat de technologie nog niet voldoende uitontwikkeld zou kunnen zijn.

Met name Daimler en Volvo vrezen dat het draagvlak voor de autonome besturingstechnologie verdwijnt als de eerste zelfsturende wagens fouten maken. In de sector wordt de autonome techniek in potentie de meest veilige technologische ontwikkeling gezien.

Bron: Telegraaf

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)