Delen

  • Data sharing platform for Nordicway 3 live

    Earlier this year we reported on the participation in NordicWay3 and in July Monotch already launched the data exchange node which is connected to TLEX I2V. The Scandinavian C-ITS programme and the associated pilots both enable vehicles, infrastructure and network operators to communicate safety hazards and other information from roads in the Nordic countries between different stakeholders. 

  • Vrije doorgang voor hulpdiensten: Kruispunten Helmond en ’s-Hertogenbosch veiliger dankzij iVRI’s

    Nederland telt al ruim 850 actieve intelligente verkeersregelinstallaties, iVRI’s. Toch is met het uitrollen van de installaties zelf alleen nog maar de basis gelegd – de echte winst moet komen van de toepassingen. Reden voor de gemeenten Helmond en ’s-Hertogenbosch om door te pakken en een serieuze use case uit te rollen: prioriteit voor nood- en hulpdiensten.

  • Slimme stoplichten

    We hebben je laatst al verteld hoe stoplichten, eigenlijk verkeerslichten, werken. Maar op het gebied van stoplichten is er veel gaande. Ze worden namelijk steeds slimmer en spelen in op het verkeer, in plaats van op vooraf ingestelde programma’s. In Nederland worden alle iVRI’s geregeld door Talking Traffic. 

 Bekijk al het nieuws

  Bekijk alle events