Bezig met laden...

VS en Azië leiden 5G adoptie | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" VS en Azië leiden 5G adoptie
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

VS en Azië leiden 5G adoptie

 /5
Gem.: 0 / 5 (0stemmen)

CCS Insight heeft zijn voorspelling voor wereldwijde 5G-verbindingen op korte termijn verhoogd na een indrukwekkende vooruitgang van de industrie in de afgelopen zes maanden. Deze vooruitgang is versneld door overeenstemming over normen, proeven, inzet van chipsets en infrastructuur, en verplichtingen van de exploitant ten aanzien van de technologie.

Een belangrijke mijlpaal was de bekrachtiging van de niet-standalone specificaties voor 5G eind 2017. Het maakte de weg vrij voor een bemoedigende start in 2018, waarbij een golf van operatoren - voornamelijk in de ontwikkelde Amerikaanse en Aziatische markten - gericht was op commerciële inzet in 2019. In het felle strijdgewoel om als eerste te worden gezien, zou in de VS op het eerste gezicht al in de eerste commerciële 5G-services kunnen verschijnen, zij het op beperkte schaal.

De voorspelling van CCS Insight schat de totale mondiale 5G-verbindingen in 2020 op bijna 60 miljoen, meer dan 50 procent hoger dan in de vorige publicatie van oktober 2017. Het biedt ook een sterkere visie voor 2021 op 280 miljoen aansluitingen - een verbetering van 25 procent. Veranderingen in de laatste jaren zijn gematigder: CCS Insight verwacht nog steeds dat het cijfer van 1 miljard medio 2023 wordt overschreden en de projectie voor 2025 is opgetrokken tot 2,7 miljard.

Kester Mann, hoofdanalist van operatoren bij CCS Insight: "De industrie worstelt misschien met het vestigen van de bedrijfsmodellen voor investeringen in 5G, maar dit weerhoudt toonaangevende bedrijven er niet van om te strijden voor opscheppen om de eerste netwerken te lanceren. de behoefte aan capaciteit is de belangrijkste drijfveer achter vroege inzet, hoewel we waarschuwen dat dit onrealistische verwachtingen kan stellen voor de initiële netwerkcapaciteit ".

China

Na vroege lanceringen in Zuid-Korea, Japan en de VS, ziet CCS Insight dat China snel het voortouw neemt in 5G. Het zal in 2021 100 miljoen aansluitingen bereiken voordat het in 2025 1 miljard heeft overschreden. Ondanks dat de meeste andere markten in 2025 commerciële diensten hebben gelanceerd, zal China nog steeds verantwoordelijk zijn voor bijna vier op elke 10 wereldwijde 5G-verbindingen.

Het stijgende 5G-tij komt ook tot uiting in de voorspelling van CCS Insight voor West-Europa. Verwacht wordt dat de regio begin 2023 100 miljoen aansluitingen zal doorgeven. Hoewel sommige exploitanten meer belangstelling lijken te tonen voor 5G, met name Telia en Telecom Italia, lijkt de regio verder op drift te raken dan ooit tevoren. Het wordt nog steeds belemmerd door marktfragmentatie, gebrek aan schaal, toenemende regelgeving en voorkeur van operators om zich te concentreren op 4G-netwerken.

Automotive

Autonoom rijden en gezondheidszorg op afstand worden nog steeds aangeprezen als "killer" -toepassingen voor nieuwe 5G-netwerken, maar CCS Insight voorspelt dat de acceptatie zal worden aangewakkerd door de groeiende behoefte aan hogere snelheden en bandbreedte om het videoverbruik op mobiele apparaten te ondersteunen. De prognose laat zien dat zelfs in 2025 nog steeds mobiel breedband 98 procent van alle 5G-verbindingen vertegenwoordigt.

Als zodanig is de acceptatie van 5G nauw verbonden met de beschikbaarheid van handsets. Marina Koytcheva, VP Forecasting, merkte op: "We zien de eerste 5G-smartphones opkomen in 2019, maar deze zullen er relatief weinig zijn. De echte opleving zal plaatsvinden in 2021, wanneer meer dan 350 miljoen 5G-handsets wereldwijd zullen worden verkocht".

Meer informatie over de 5G-onderzoeksdienst van CCS Insight is te vinden op: https://www.ccsinsight.com/our-services/5g-network

Bron: Executive People, dutchitchannel.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)