Bezig met laden...

DB Schenker start pilot met zelfrijdende truck | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" DB Schenker start pilot met zelfrijdende truck
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

DB Schenker start pilot met zelfrijdende truck

 /5
Gem.: 0 / 5 (0stemmen)

Vervoersbedrijf DB Schenker start dit najaar een pilot met een zelfrijdende vrachtwagen. Tegelijkertijd werd bekend dat ook Volvo-dochter UD Trucks werkt aan een autonoom voertuig.

DB Schenker gaat samenwerken met een Zweedse ontwikkelaar van zelfrijdende voertuigen, namelijk Einride. Dit bedrijf heeft de zogeheten T-Pod ontwikkeld. Dit voertuig kan grotendeels autonoom rijden en beschikt niet over pedalen of een stuur. Sterker nog, de truck heeft niet eens een cabine. Het is dus feitelijk gewoon een laadruim op wielen, dat zonodig van een afstandje kan worden bestuurd.

Het voertuig is zeven meter lang en er is ruimte voor vijftien pallets. Als de truck geladen is, weegt hij zo’n twintig ton. Er is geen verbrandingsmotor aanwezig, omdat hij volledig op stroom rijdt. Als alle benodigde vergunningen zijn ontvangen, gaat de T-Pod vanaf de herfst rijden op de openbare weg tussen twee vestigingen van DB Schenker in het Scandinavische land. Wanneer de pilot succesvol is, is uitbreiding naar andere landen een serieuze optie.

Voor Einride is het niet het enige project. Eerder werd al bekend dat de Duitse supermarktketen Lidl een soortgelijk testproject op wil starten, eveneens in Zweden. Daarbij maken de Duitsers ook gebruik van de T-Pod. Actieradius van deze truck is tweehonderd kilometer.

Ook elders worden stappen gezet om wegtransport zonder chauffeur mogelijk te maken. De Japanse Volvo-dochter UD Trucks wil op korte termijn een autonome vrachtwagen introduceren in het Aziatische land en hoopt binnen een jaar een eerste pilot te starten, aldus persbureau Bloomberg.

Geschreven door: Tom van Gurp

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)