Bezig met laden...

Innovatieve bedrijven zijn meer succesvol | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" Innovatieve bedrijven zijn meer succesvol
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Innovatieve bedrijven zijn meer succesvol

 /5
0 (0stemmen)

Nieuw onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle bedrijven de early adopters zijn die technologie adopteren om hun supply chain te verbeteren. Deze bedrijven zetten de klantervaring centraal en zijn bereid te investeringen in business intelligence en zien heil in apps. Blockchain is voor de meesten nog een brug te ver.

Dit zijn de belangrijkste conclusies van het onderzoek van Adelante SCM, dat is uitgevoerd in opdracht van BluJay Solutions.

Met het onderzoek, dat voor het eerst is gehouden, bekijkt BluJay Solutions het verband tussen innovatie binnen de supply chain, klantervaringen, de acceptatie van nieuwe technologieën en bedrijfssucces. De bevindingen uit het wereldwijde onderzoek, dat is gehouden onder 140 supply chain managers uit verschillende sectoren, bieden diezelfde groep inzichten om de juiste strategieën te ontwikkelen en de ervaringen van klanten te verbeteren. Het onderzoek laat ook zien hoe de invoering van supply chain-technologieën en -innovatie kan worden gestimuleerd en hoe obstakels kunnen worden weggenomen.

Klantervaring als belangrijkste drijfveer

Het onderzoek laat zien dat er een nauw verband bestaat tussen bedrijfssucces, innovatie en klantgerichtheid. “Er is een duidelijke relatie tussen de mate en de aandacht voor customer experience en de adoptiecurve van technologie”, legt Patrick Maley, Chief Marketing Office bij BluJay. 37 procent van de succesvolle bedrijven geeft aan dat het bieden van een betere klantervaring hun belangrijkste drijfveer is voor het stimuleren van innovatie in de supply chain. Volgens het rapport hechten minder succesvolle bedrijven minder belang aan klantervaringen; zij noemen kostenbesparingen als de drijvende factor voor innovatie in de supply chain (46 procent).

 

Lees ook: Het digitale tijdperk: walhalla voor kleine bedrijven

 

‘Logistiek dienstverleners zijn pioniers’

Volgens het onderzoek zijn logistiek dienstverleners pioniers op het gebied van verbeterde klantervaringen, omdat ze altijd op zoek zijn naar manieren om zich te onderscheiden. Ze zijn ook minder gericht op kostenconcurrentie. In vergelijking daarmee is het besparen van kosten jusit een centraal aspect voor verladers. “Dat was 20 jaar geleden wel anders, toen keken logistiek dienstverleners ook vooral naar de kosten. Ze zijn experts in het leveren van goederen, het is dan ook niet zo gek dat zij de focus nu vol op de klant hebben.”

Innovatieve bedrijven hebben geïntegreerde SC oplossing

Volgens het onderzoek hebben innovatieve bedrijven, de early adopters, zich nu zodanig ontwikkeld dat zij minder aandacht besteden aan hun bestaande IT-systemen. Zij richten zich in plaats daarvan meer op de behoeften van externe partijen, zoals klanten en partners. De early adopters hebben vaak een geïntegreerde oplossing geïmplementeerd voor het beheer van hun supply chain. Zo gebruikt 77 procent een TMS en 56 procent een WMS. Maley: “De ‘laggards’ focussen zich daarentegen nog altijd op kosten en zijn langzamer met het adopteren van technologie. Opmerkelijk dat blijkt dat 78 procent van de bedrijven nog altijd Excel misbruikt als supply chain tool. Deze statische, low-tech software biedt maar beperkt inzicht.” Volgens BluJay dienen bedrijven dienen juist flexibele, toekomstbestendige oplossingen te vinden en te implementeren, zoals cloudinfrastructuren, om innovatief te blijven.

 

Blockchain nog ver-van-mijn-bed-show

Volgens het onderzoek zijn in de toekomst de vijf belangrijkste investeringsgebieden: vervoer, inzicht in de supply chain, opslag, business intelligence (BI) en analytics en connectiviteit met verkooppartners. Ondanks de hype rond blockchain, drones en zelfrijdende vrachtwagens, staan deze technologieën onderaan de lijst van technologieën die de komende vijf jaar de meest innovatieve voordelen zullen leveren voor de supply chain. In plaats daarvan geloven de ondervraagde bedrijven dat technologieën zoals mobiele apparaten en apps, inzicht dankzij control towers en magazijnautomatisering (robots) voorop zullen lopen. “Gaat blockchain alle problemen in de wereld oplossen? In de werkelijkheid gaat het vaak anders. Eerst maar eens blockchain testen in reele situaties. Om de supply chain hiermee te optimaliseren, is het nog te vroeg”, aldus Maley.

Download het onderzoek “Klantervaring als concurrentievoordeel: de drijvende kracht achter innovatie in de supply chain”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)