Bezig met laden...

Scania verduurzaamt transportvloot door gebruik biobrandstof | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" Scania verduurzaamt transportvloot door gebruik biobrandstof
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Scania verduurzaamt transportvloot door gebruik biobrandstof

 /5
0 (0stemmen)

Vrachtwagenfabrikant Scania verduurzaamt de eigen transportvloot door de inzet van biobrandstof. Dagelijks rijden elf vrachtwagens tussen Nederland en Zweden. Door de trucks aan te drijven met biobrandstof wordt jaarlijks 800 ton CO2 bespaard. 

Scania Transport Laboratorium is het transportbedrijf van de Zweedse vrachtwagenbouwer. Dagelijks rijden trucks heen en weer tussen de fabrieken in Zweden en Nederland. In Zweden worden de cabines en andere basiscomponenten van vrachtwagens gebouwd; in Nederland worden de trucks in elkaar gezet. Per dag worden ongeveer 190 trucks geassembleerd in Zwolle.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Het transportbedrijf van Scania moet aan dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen als Scania voldoen, legt directeur Jan Björklund uit. “Ons transportbedrijf is een 100 procent dochteronderneming van Scania en daarom gebonden aan dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen. Elke moderne Scania-motor kan probleemloos op biobrandstof HVO100 rijden. Voor ons was het dus vooral zaak om de juiste partners te vinden om op de route HVO te kunnen tanken”, zegt hij.

De vrachtwagens leggen jaarlijks gezamenlijk 4,4 miljoen kilometer af tussen de fabrieken. Door het gebruik van HVO bespaart het transportbedrijf jaarlijks ongeveer 870 ton aan CO2-uitstoot. Later dit jaar wordt een truck op de route ingezet, die wordt aangedreven door ethanol. 

Meer duurzame stappen

De aandrijving op HVO is één van de stappen die Scania zet om te verduurzamen. Het bedrijf wil onder andere in 2050 CO2-neutraal transport realiseren. Daarbij moeten biobrandstof en elektrisch aangedreven voertuigen een rol gaan spelen. De truckbouwer testte eerder al de inzet van elektrische vrachtwagens.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)