Bezig met laden...

TLN voorzitter wil voorrang voor digitalisering | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" TLN voorzitter wil voorrang voor digitalisering
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

TLN voorzitter wil voorrang voor digitalisering

 /5
0 (0stemmen)

‘Als je moet kiezen tussen investeren een nieuwe truck of in IT-systemen, denk dan niet meteen automatisch aan het eerste. Nieuw materieel is natuurlijk schitterend voor uzelf en uw medewerkers. Maar IT-systemen leiden uiteindelijk tot de winst.’ 

Post vindt dat ondernemers zichzelf de juiste vragen moeten stellen. Wat heb ik gisteren verdiend?  Hoe heb ik het verdiend? Heb ik kosten kunnen besparen door een slimme combi van ritten?

Koudwatervrees wegnemen

Data delen is ingewikkeld, zegt Post in het interview met Logistiek.nl. Het afgelopen halfjaar na haar aanstelling heeft ze veel leden gesproken. “Ik zie hier en daar wel wat koudwatervrees, angst om data uit te wisselen.” Die angst is begrijpelijk voor bedrijven, die geen kans zien om nieuwe business naar zich toe te trekken met data delen. “Maar door het uitwisselen van informatie kunnen we met elkaar de koek groter maken”, is de overtuiging van de voorzitter.

Post refereert aan een recent verschenen rapport van TLN, samen met Evofenedex en Beurtvaartadres. Tachtig procent van alle dataoverdracht in de transportsector gaat via email en telefoon. Transportondernemers zien op tegen complexiteit bij implementaties, koppelingen met bestaande systemen en ook tegen de kosten. Niettemin wijst 85 procent digitalisering aan als de belangrijkste investering die het bedrijf moet gaan doen. Daarmee zit de achterban op dezelfde lijn als de voorzitter.

Nee zeggen loont soms ook

TLN leden maken zich zorgen over het rendement op hun bedrijfsvoering en over de gespannen arbeidsmarkt. Post ziet graag meer zelfbewustheid onder de leden. “Omzet lonkt, je laat een kans niet graag voorbij gaan. Maar soms loont het om nee te zeggen. Onder een reële kostprijs werken, deugt niet”, gaf ze de toehoorders op het TLN congres te verstaan. “Ook de marges van de opdrachtgevers staan onder druk. Maar neem niet de problemen van een ander over. Wat niet op een realistische manier kan, moet je ook niet willen doen.”


Jong TLN Award


Prijs voor psychomotorisch techneut. Net zo goed als mannen.  

“We zijn zeker een vooruitstrevende sector.” Post zegt in het interview met Logistiek.nl, dat het imago zoals dat buiten de sector wordt ervaren niet klopt. Vooral op het punt van duurzaamheid en arbeidsmarkt. “Ik weet niet of we het probleem van de arbeidsmarkt gaan oplossen, maar ik ga er wel alles aan doen. We moeten kijken naar andere doelgroepen. Laatst stond ik voor een zaal met vrouwen. In veel branches kunnen vrouwelijke chauffeurs zo aan de slag. Volgens mij kunnen wij als vrouwen heel veel dingen net zo goed als mannen. Daar is dit er één van.”

Bron: Logistiek.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)