Bezig met laden...

Zeeland start binnenkort test met zelfrijdende trucks op openbare weg | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" Zeeland start binnenkort test met zelfrijdende trucks op openbare weg
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Zeeland start binnenkort test met zelfrijdende trucks op openbare weg

 /5
0 (0stemmen)

De eerste Nederlandse proef met zelfrijdende trucks op de openbare weg gaat waarschijnlijk binnen een paar maanden van start in Zeeland, schrijft Omroep Zeeland woensdag. Het samenwerkingsverband Zeeland Connect heeft de gevraagde Europese subsidie ontvangen en heeft de financiën daarmee "zo goed als rond".

De test moet drie jaar gaan duren. Het subsidiegeld dekt de helft van de kosten, Zeeland Connect en deelnemende bedrijven nemen de andere helft voor hun rekening. Het project kost in totaal 3 miljoen euro.

De zelfrijdende trucks zullen geen chauffeursplek of stuur meer hebben, anders dan gangbaar is bij bijvoorbeeld tests met zelfrijdende auto's. De trucks leggen 's nachts een route van 3 kilometer tussen uienbedrijf MSP Onions en een logistiek bedrijf in het Vlissingse havengebied af.

Er worden op het testtraject in Vlissingen speciale sensoren aangebracht om de navigatie van de trucks te verbeteren, schrijft Zeeland Connect op zijn website. Ook wordt er eerst een test op het eigen terrein uitgevoerd.
In Rotterdam wordt voor het vervoer van containers al enige tijd met zelfrijdende voertuigen gewerkt. Die bevinden zich echter niet op de openbare weg.
Bron: Nu.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)