Bezig met laden...

Elektrische vrachtwagens Albert Heijn laden twee keer sneller op | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" Elektrische vrachtwagens Albert Heijn laden twee keer sneller op
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Elektrische vrachtwagens Albert Heijn laden twee keer sneller op

 /5
0 (0stemmen)

Albert Heijn installeerde vorige week speciale laadpalen bij het distributiecentrum in Zaandam. Daarmee duurt het opladen van elektrische trucks nog maar een half uur en kan de binnenstad van Amsterdam emissievrij van boodschappen worden voorzien.

Het nieuwe laadsysteem gebruikt watergekoelde laadpalen, waardoor de elektriciteit sneller overgebracht kan worden. Hoe kouder het laaddeel is, hoe sneller de stroom door het systeem kan stromen naar de batterij toe. Het verschil is enorm: waar een volle 'tank' nu nog zeventig minuten kost, hoeven chauffeurs straks maar 35 minuten te wachten. In de praktijk komt dit volgens Albert Heijn neer op een laadtijd van dertig minuten, omdat de batterij nooit helemaal leeg is.

Stroom van eigen bodem

Om zeker te weten dat de stroom voor vrachtwagens duurzaam is, heeft de supermarktketen ook het aantal zonnepanelen bij het distributiecentrum uitgebreid. In totaal liggen er nu 6.000 zonnepanelen op en rond het distributiecentrum. Via verschillende transformatoren wordt die stroom geschikt gemaakt voor de laadpalen. De stroom gaat dus niet het net op; het wordt geleverd aan de trucks, en wat er over is gaat naar koeling en verlichting van de distributiecentra.

Albert Heijn kan deze plannen uitvoeren dankzij een DKTI-subsidie. 40 procent van de kosten wordt gedekt door die subsidie; de rest betaalt de supermarkt zelf. Albert Heijn tekende in 2014 al de Green Deal Zero Emissie en onderzoekt sindsdien hoe het de distributie van boodschappen kan verduurzamen.

Toekomstplannen

In de nabije toekomst gaat het bedrijf kijken naar smart charging (voertuigen opladen als er veel stroom beschikbaar is, zodat er niks verloren gaat) en een systeem opbouwen waarin alle (elektrische) trucks optimaal rijden en opladen.

Steden zoals Rotterdam hebben al concrete plannen om logistiek en distributie in de binnenstad zo snel mogelijk emissievrij te maken. Dat betekent dat álle leveranciers binnen afzienbare tijd elektrische- of waterstoftrucks moeten gebruiken om winkels in het stadscentrum te bevoorraden.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)