Bezig met laden...

Investering van €2m voor de groei van de Rotterdamse logistieke scale-up Uturn | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" Investering van €2m voor de groei van de Rotterdamse logistieke scale-up Uturn
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Investering van €2m voor de groei van de Rotterdamse logistieke scale-up Uturn

 /5
0 (0stemmen)

Het transport management platform UTURN heeft vorige week een investering van 2 miljoen euro aangetrokken. Het groeikapitaal wordt ingezet om het platform door te ontwikkelen en internationaal uit re rollen.

Investering door de logistiek

De missie van UTURN is de logistieke sector transparanter en efficiënter te maken met behulp van data en technologie. In deze filosofie past de keuze voor een strategische investeerder met veel ervaring in de industrie. Hiermee vergroot UTURN haar netwerk en voegt waardevolle logistieke kennis toe om de (internationale) groei te versnellen.

Onderscheidend karakter

UTURN onderscheidt zich door de focus op (box)containers en het platform model. Door direct contact te faciliteren tussen partijen in de transportketen, verhoogt UTURN de transparantie én efficiëntie. Partijen bepalen zelf de prijs voor het transport, die daardoor altijd marktconform is. UTURN ondersteunt vervolgens het volledige proces van “order to cash” te digitaliseren en te optimaliseren.

Sterke groei

Inmiddels zijn meer dan 150 opdrachtgevers en 1.000 vervoerder aangesloten. Sinds de lancering in 2018 is een groei van meer dan 700% op jaarbasis gerealiseerd. Resultaat: lagere kosten voor verladers en vervoerders, hogere bezettingsgraden en een duurzamere sector.

Ontwikkeling voor de toekomst

UTURN staat aan het begin van een uitdagend groeitraject. In 2020 staat de uitrol naar andere Europese havens en regio’s op de planning. Voor de ontwikkeling van het platform, staan “real-time visibility” en een zelflerend matching algoritme op de agenda.

Achtergrond UTURN

UTURN is in 2017 opgericht als matching platform voor en door de transportsector. Sinds de lancering, richt UTURN zich volledig op het wegtransport van (box)containers en is actief in de Benelux en Duitsland. UTURN is gevestig in Rotterdam.


Pers contact:

Daan Meboer (CEO) | d.meboer@uturn-now.com | +316 518 982 92
Patrick Bonemeijer (Marketing & Communicatie) | p.bonemeijer@uturn-now.com | +316 348 397 45


Bron: Uturn-now

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)