Bezig met laden...

Haven van Gent wil zelfrijdende vrachtwagens en zelfvarende schepen testen. | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" Haven van Gent wil zelfrijdende vrachtwagens en zelfvarende schepen testen.
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Haven van Gent wil zelfrijdende vrachtwagens en zelfvarende schepen testen.

 /5
0 (0stemmen)

North Sea Port, zoals de haven van Gent tegenwoordig heet, gaat mee tests uitvoeren met vrachtwagens zonder chauffeur en schepen zonder kapitein. Die zouden vanop afstand bestuurd worden, met de nieuwe 5G-technologie. Het project start in september en duurt drie jaar. De Europese Unie geeft 10 miljoen euro voor het onderzoek, dat een publiek-private samenwerking is van partijen uit Nederland, Vlaanderen, Zwitserland en Tsjechië.

5G-Blueprint is een internationaal project dat onderzoek doet naar zelfsturende voertuigen. North Sea Port stapt nu mee in dat project. Het basisidee is dat vrachtwagens en schepen sowieso allerlei informatie aan boord hebben, zoals gps-signalen, sensoren die afstand meten, en meer. Via 5G kan al die info in real time uitgewisseld worden, ook internationaal. Zo komen voertuigen en terminals of voertuigen en centrales met elkaar in contact. Dat kan ervoor zorgen dat transport en logistiek efficiënter worden, maar ook dat de chauffeurskosten dalen, of dat het tekort aan chauffeurs wordt opgevangen. Het werkt eigenlijk zoals een telegeleide speelgoedauto, waarbij iemand op afstand de auto bestuurt, maar dan op heel grote schaal.

Binnen het project worden digitale technieken en telecommunicatiemogelijkheden onderzocht en wordt gekeken naar onderwerpen als veiligheid, kosten en baten, verantwoordelijkheidsverdeling, samenwerking en standaardisatie. Zo kunnen bijvoorbeeld vrachtwagens in het havengebied geautomatiseerde vaste routes krijgen. Dat zou in elk geval al de veiligheid ten goede komen.

Bron: hln.be

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)