Bezig met laden...

IFOY Awards 2020: dit zijn de winnaars | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" IFOY Awards 2020: dit zijn de winnaars
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
IFOY Awards 2020: dit zijn de winnaars

IFOY Awards 2020: dit zijn de winnaars

 /5
0 (0stemmen)

De International Forklift Truck of the Year (IFOY) Awards zijn dit jaar digitaal uitgereikt aan zeven leveranciers. Bosch Rexroth, Combilift, Crown, EasyMile, Sany Europe, Still en Wiferion wonnen een felbegeerde award voor hun intralogistieke oplossingen. Een overzicht van de prijswinnende innovaties.

Intralogistieke software - Bosch Rexroth

Bosch Rexroth viel dit jaar voor het eerst in de prijzen met de Locator - Laser Localization Software. De lokalisatiesoftware brengt met lasersensoren de omgeving automatisch in kaart, wat mogelijkheden biedt voor autonoom rijden in distributiecentra of productieomgevingen. 

Lokalisatiesoftware an sich is niet het meest innovatief, stelt de jury. Het feit dat het systeem zonder aanpassingen in bijna elke omgeving kan opereren en er weinig expertkennis nodig is voor de integratie, maakt deze oplossing onderscheidend.


phoca_thumb_l_IFOY_winner2020_Parlitz_He


Warehouse truck Lowlifter - Combilift 

Combilift wist de jury dit jaar te overtuigen met de Combi-CS, een compacte en wendbare pallettruck. Dankzij een laadvermogen van één ton, een hefhoogte van 2.500 millimeter en een gepatenteerde multipositionele dissel, is de Combi-CS volgens de jury de ideale oplossing in smalle gangpaden. 

“De Combi-CS biedt een aanzienlijke meerwaarde op het gebied van bediening en veiligheid in krappe ruimtes en lost daarmee een wijdverbreid probleem op. Het voertuig is uitgevoerd in solide Combilift-kwaliteit en is een zeer gebruiksvriendelijke oplossing met een hoge marktrelevantie."


phoca_thumb_l_IFOY_winner2020_Martin_MCV


Warehouse truck Highlifter - Crown

Crown ging er in deze categorie met de winst vandoor met de ESR 1000, een reachtruck die indruk maakte dankzij een 25 procent snellere daalsnelheid in vergelijking met de beste vorkheftrucks op de markt. Ook de energieterugwinning gooie hoge ogen bij de jury. De ESR 1000 heeft 1,6 ton hefvermogen en een hefhoogte van 6.840 millimeter. 


phoca_thumb_l_IFOY_winner2020_CROWN-Team


AGV & Intralogistics Robot - Easymile

Het Franse Easymile won een award met de autonome TractEasy trekker. De elektrische trekker kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en automatiseert logistieke processen. Het voertuig rijdt tussen auto's, voetgangers en fietsen en is geschikt voor alle weersomstandigheden. Inzet op oneffen terrein is mogelijk door de grote bodemvrijheid. 

"Autonome voertuigen zijn niet nieuw, maar tot nu toe was het gebruik ervan voornamelijk beperkt tot magazijnen of productieomgevingen. Daarnaast stellen de voertuigen vaak hoge eisen aan de vloerkwaliteit", aldus de jury, die stelt dat de TractEasy met name winst op kan leveren bij transporten tussen bedrijfsgebouwen. 


phoca_thumb_l_IFOY_winner2020_EASYMILE-T


Special Vehicle - Sany

De hybride reachstacker van Sandy (de SRSC45H9) ontving een IFOY Award in de categorie Special Vehicle. De reachstacker is met hefcapaciteiten van 45, 31 en 15 ton (in respectievelijk de eerste, tweede en derde rij) geschikt voor de handling van containers en andere zware materialen. In vergelijking met andere stackers ligt de productiviteitsverhoging minstens 15 procent hoger en het brandstofverbruik 20 procent lager. 


phoca_thumb_l_IFOY_winner2020_Keller_Kno


Counter Balanced Truck - Still 

"Nooit eerder was een elektrische vorkheftruck zo productief in de IFOY-test", luidt het jury-oordeel over de RX 60-25/23 serie van Still. De elektrische vorkheftruck heeft een laadcapaciteit van 2,5 ton. Het lage geluidsniveau, de flexibiliteit, lage kosten en eenvoudige bediening leggen de lat voor elektrische heftrucks in dit segment zeer hoog, aldus de jury. 


 phoca_thumb_l_IFOY_winner2020_STILL-Team


Start-up of the Year - Wiferion 

Wiferion viel in de prijzen met de etaLINK 3000, een volledig contactloos laadsysteem voor industriële elektrische voertuigen. De jury: "De etaLINK is een operationele innovatie die het dagelijks leven in het magazijn enorm kan veranderen en de kosten voor bedrijven aanzienlijk kan verlagen." Door vloerplaten is een snelle en flexibele installatie mogelijk en zijn infrastructuurmaatregelen niet nodig. 


phoca_thumb_l_IFOY_winner2020_Wiferion-F


Bron: Logistiekprofs

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)