Bezig met laden...

Data delen voor kortere wachttijden: Mainport Traffic Monitor | Talking Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Talking Logistics "»" artikelen "»" Data delen voor kortere wachttijden: Mainport Traffic Monitor
Talking Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Data delen voor kortere wachttijden: Mainport Traffic Monitor

4.06 
 /5
Gem.: 4.06 / 5 (1stemmen)

Mainport Traffic Monitor is een mooi project waar Havenbedrijf Rotterdam en TLN en haar deelmarkt Alliantie Zeecontainervervoerders (AZV) nauw samenwerken om logistieke data en verkeersmanagementdata te combineren met als randvoorwaarde dat bedrijven controle behouden over eigen data. Doel is om wegvervoerders en container terminal beter inzicht te geven in logistieke processen waarmee zelfstandig de planning kunnen optimaliseren. Tevens vertaling van beleid Topsector Logistiek - Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP) en Talking Logistics door toepassen Open Trip Model.

Als onlineapplicatie voor uitgebreide verkeersinformatie over Zuid-Holland is de Mainport Traffic Monitor ruim een jaar beschikbaar voor containerwegvervoerders. Nog voor het einde van dit jaar wordt die tool uitgebreid met informatie over wacht- en doorlooptijden bij terminals en depots in de Rotterdamse haven. De data daarvoor leveren wegvervoerders zelf aan. “Hoe meer bedrijven er meedoen, hoe betrouwbaarder de tool wordt”, aldus de initiatiefnemers.


Lees het volledige artikel (bron Mainports magazine) HIER.


Aan het einde van dit jaar krijgen planners van containervervoerders inzicht in de wacht- en doorlooptijden op terminals en depots in de Rotterdamse haven. Honderden realtime posities van diverse vervoerders worden al verwerkt. Hoe meer data hoe betrouwbaarder de informatie, dus geïnteresseerde containerwegvervoerders nodig ik hierbij van harte uit om mee te doen aan dit mooie initiatief.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)