Bezig met laden...

Geen Buienradar maar een 'energieverwachting': ook iets voor Nederland? | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Geen Buienradar maar een 'energieverwachting': ook iets voor Nederland?
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Geen Buienradar maar een 'energieverwachting': ook iets voor Nederland?

Geen Buienradar maar een 'energieverwachting': ook iets voor Nederland?

 /5
0 (0stemmen)

Even op een 'energiekaart' kijken voordat je een was gaat draaien of je elektrische auto gaat opladen. Dat kan in Frankrijk op de website Mon Écowatt - die binnenkort wordt uitgebreid met een app en een eigen onderdeel krijgt in het Franse journaal.

Met zo'n systeem kunnen Fransen hun energierekening omlaag brengen en kan op nationaal niveau stroom worden bespaard, zeggen experts. Hoe werkt dit en kan het ook in Nederland?

Energievoorspelling, rode zones en waarschuwings-sms

Het is een soort weerbericht - maar dan voor het elektriciteitsverbruik. Op vier manieren wordt er inzicht in het elektriciteitsverbruik gegeven. Zo is er een landkaart met groene, oranje en rode zones. Dat is vooral een momentopname: in een groene zone wordt een normale hoeveelheid stroom verbruikt, in een oranje gebied veel en als de kaart rood kleurt zou de stroom zelfs kunnen uitvallen.

Verder is er een energievoorspelling, waarin net als bij een weerbericht, het verbruik voor de komende dagen wordt voorspeld. Daarnaast worden tips gegeven over hoe en wanneer je stroom kunt besparen en kun je je aanmelden voor een waarschuwings-sms wanneer er gevaar dreigt in jouw regio op stroomgebied.

Frankrijk-correspondent Frank Renout:

"Dit initiatief is in 2020 al opgezet door de Franse netbeheerder maar in de laatste dagen en weken is het enorm populair geworden door de energiecrisis. Er zijn nu dagen dat 75.000 Fransen de site bezoeken, en 160.000 mensen hebben zich ingeschreven als consument. Op de totale bevolking is dat nog niet zo veel, maar de aantallen stijgen enorm snel.

De Franse regering roept iedereen op om te bezuinigen. En als iedereen meedoet, dan moet de winter zonder problemen verlopen, zeggen ze."

Eerder verplichtte de Europese Unie de lidstaten al om hun stroomverbruik met 10 procent te verminderen, waarvan de helft tijdens piekuren. Ook Nederland moet dus aan de slag.

Iets voor Nederland?

"Wat mij betreft gaan we dit in Nederland ook doen," zegt Olof van der Gaag, directeur van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie (NVDE). "We zitten in een energiecrisis, dus we moeten alles doen om te besparen. Ook is het heel handig om te kunnen zien wanneer er een piek is in de elektriciteitsvraag, want die piek wordt op de meest vervuilende en kostbare manier opgewekt."

Netbeheerder Tennet geeft aan dat een soortgelijke site in Nederland voorlopig niet nodig is, omdat in Nederland de komende winter geen tekorten worden verwacht. "Wel is het nuttig voor de toekomst, als zowel bedrijven als consumenten flexibeler gebruik gaan maken van het net, zodat de piekmomenten beter worden gespreid", zegt een woordvoerder.

Piekverbruik

De gas- en elektriciteitsprijs zijn aan elkaar gekoppeld. Als alle beschikbare elektriciteit op de vrije markt is aangeboden en de vraag voor de volgende dag is berekend, komt het laatste beetje elektriciteit dat moet worden opgewekt vaak van een gascentrale. Die kunnen het makkelijkst aan, uit, harder en zachter gezet worden. Daarom gebeurt dit ook vaker op piekmomenten - en is er dan meer gas nodig. Gas is op dit moment ongekend duur.

De laatste aanbieder bepaalt uiteindelijk de elektriciteitsprijs. Alle aanbieders van stroom krijgen vervolgens deze prijs voor de stroom die ze op de markt brengen en dat leidt tot de eveneens hoge elektriciteitsprijs. Er is al langer kritiek op deze koppeling.

Volgens Van der Gaag is een 'energieweerbericht' zo nuttig omdat energieopwekking elke dag verschilt, vooral door de komst van zon- en windenergie. "Juist op een zonnige middag is het het best om een wasje te doen. Als het heel hard waait 's nachts kan dat weer het beste moment zijn om je auto op te laden."

De situatie in Frankrijk is volgens Van der Gaag wel anders dan in Nederland, omdat de Fransen veel kerncentrales en elektrische verwarming hebben, terwijl onze huizen vooral met aardgas en cv-ketels worden opgewarmd. "Maar ook in Nederland zijn er momenten dat er veel te veel stroomvraag is."

Gevraagd wie in Nederland een energiejournaal zou kunnen maken, heeft Van der Gaag wel een idee. "De landelijke netbeheerder Tennet heeft veel inzicht in elektriciteitsverbruik en het KNMI weet ongelofelijk veel van het weer. Ik hoop dat de Nederlandse publieke omroep het zou uitzenden."

Een fragment uit een energieweerbericht van de NVDE:

Bron: NOS

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)