Bezig met laden...

Europees geld voor digitale Brabantse Tweelingstad | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Europees geld voor digitale Brabantse Tweelingstad
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Europees geld voor digitale Brabantse Tweelingstad

Europees geld voor digitale Brabantse Tweelingstad

 /5
0 (0stemmen)

De Europese Unie stelt ruim 800.000 euro beschikbaar voor de Smart City Monitor, een project van onder meer Breda en Den Bosch dat meer inzicht moet geven in de bezoekers- en verkeersstromen in de binnenstad. Het geld is onderdeel van een programma voor snel herstel na de coronacrisis.

Digitale tweelingstad

De Smart City Monitor is een digital twin, een digitaal model van een stad waarmee de effecten van beleid kunnen worden getest. In het model worden verschillende soorten data aan elkaar gekoppeld. De monitor geeft bijvoorbeeld ook inzicht in luchtkwaliteit, bevoorradingsroutes en voorspelde drukte.

Samenwerking

De ontwikkeling van het dashboard is een project van Breda, Den Bosch, de Jheronimus Academy of Data Science, de Breda University of Applied Sciences, ict-bedrijf Argaleo en adviesbureau Geodan. ‘Samen met het onderwijs en bedrijfsleven kunnen we de onderlinge kennis vergroten en tot innovatieve oplossingen komen’, vertelt wethouder Jan Hoskam (VVD) op de website van Den Bosch.

Herstel

Het project loopt vanaf najaar 2021 tot eind 2023. De subsidie komt van het REACT-EU-programma, waarmee de Europese Unie geld beschikbaar stelt voor het economisch herstel na de coronacrisis.

Bron: Binnenlandsbestuur.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)