Bezig met laden...

Serie: Toekomst van steden in Nederland | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Serie: Toekomst van steden in Nederland
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Serie: Toekomst van steden in Nederland

Serie: Toekomst van steden in Nederland

 /5
0 (0stemmen)

12 trends die steden kunnen volgen om slimmer, duurzamer en veerkrachtiger te worden

In de nasleep van de coronapandemie heeft het World Economic Forum een 'Great Reset' aanbevolen. De Europese Commissie riep op tot 'een groen, eerlijk en rechtvaardig economisch herstel' en wereldwijd zien steden kansen om hun toekomstig beleid te veranderen, met de duurzaamheid van de planeet als belangrijkste aandachtspunt. Welke impact heeft de pandemie op steden in Nederland, oftewel welke trends, uitdagingen en kansen zijn er?

2020 was een kritiek jaar voor steden en gemeenschappen. De pandemie trof de kern van ons stedelijk leven en lokale overheden moesten snel reageren om mensenlevens te beschermen. Tegelijkertijd moesten zij zoeken naar de beste aanpak om de langetermijneffecten van COVID-19 aan te pakken.

Binnen deze beide uitdagingen staat één onderwerp centraal: het belang van het menselijker maken van steden en het koesteren van een sterk gevoel van verbondenheid, waardoor duidelijk wordt waar steden het meest om zouden moeten geven - mensen.

Dit is het motto van de studie en de onderliggende gedachte van de 12 trends die zijn uitgewerkt in het rapport 'Urban future with a purpose'. Omdat we steden willen helpen om veranderingen teweeg te brengen, hebben we naar prominente actoren geluisterd om te begrijpen wat we kunnen verwachten voor de toekomst. Onderzoekers, praktijkmensen, beleidsmakers en stadsbestuurders zijn slechts enkele van de mensen die we hebben geïnterviewd, en hun inzichten hebben geholpen bij het identificeren van 12 trends die steden, door gebruik te maken van technologie en data, kunnen volgen op hun weg om slimmer, duurzamer en veerkrachtiger te worden.

Lees het hele artikel in de bijlage.

Bron: Deloitte

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)