Bezig met laden...

Haarlem is filehoofdstad van Nederland | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Haarlem is filehoofdstad van Nederland
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Haarlem is filehoofdstad van Nederland

Haarlem is filehoofdstad van Nederland

 /5
0 (0stemmen)

Het was ook vorig jaar rustiger op de wegen dan voor de uitbraak van het coronavirus. Maar dat zal niet zo blijven, de wegen worden weer drukker wanneer de coronabeperkingen worden opgeheven, verwacht navigatiemaker TomTom. 

Die drukte kan volgens het bedrijf wel worden verdeeld door flexibele werktijden en door af en toe thuis te blijven werken. De hoeveelheid verkeer rond de grote steden was vorig jaar 12 procent minder dan in 2019. In de spits was het 30 procent rustiger op de wegen.

Nederland

De drukste plek in Nederland is Haarlem. Wie daar op pad is, heeft gemiddeld 28 procent extra reistijd nodig. Dat betekent dat mensen voor een rit die normaal gesproken een uur zou duren, gemiddeld ruim een kwartier langer onderweg zijn. Den Haag staat tweede, gevolgd door Groningen en Leiden.

Apeldoorn is gestegen naar de vijfde plaats. Dat komt volgens TomTom door werkzaamheden op de snelweg A50. Apeldoorn had vorig jaar dertig “extreem drukke” dagen, tien keer zo veel als Amsterdam. De hoofdstad staat op plek twaalf.

Istanbul

Wereldwijd is Istanbul in Turkije de drukste stad. Een rit die op lege straten een uur zou duren, duurt daar in de avondspits meer dan twee uur, met name op vrijdagen. Daarna volgen Moskou (Rusland) en Kiev (Oekraïne). Op de wereldranglijst staat Haarlem 103e.

TomTom baseert de lijst op informatie uit honderden miljoenen navigatiekastjes, ingebouwde systemen en smartphones. De onderzoekers kijken daarbij niet alleen naar de snelwegen, maar ook naar de wegen in en rondom de steden.

TomTom keek ook naar de CO2-uitstoot in Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn. Naar verhouding is Amsterdam de minst vervuilende stad van die vier. De gemiddelde benzineauto stoot in Amsterdam bijna 16 kilo CO2 uit per 100 kilometer. In Berlijn is dat 18,5 kilo, in Londen 22 kilo en in Parijs 23 kilo. Volgens TomTom komt dat doordat de wegen in Amsterdam efficiënt zijn ingericht. Automobilisten kunnen redelijk soepel doorrijden en hoeven minder vaak af te remmen en weer op te trekken.

Bron: AD

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/