Bezig met laden...

Minister: ‘Verplichte snelheidsbegrenzer auto zal niet fysiek ingrijpen’ | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Minister: ‘Verplichte snelheidsbegrenzer auto zal niet fysiek ingrijpen’
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Minister: ‘Verplichte snelheidsbegrenzer auto zal niet fysiek ingrijpen’

Minister: ‘Verplichte snelheidsbegrenzer auto zal niet fysiek ingrijpen’

 /5
0 (0stemmen)

De ‘Intelligent Speed Assistant’ (ISA) is vanaf juli verplicht in nieuwe auto’s en komt in actie wanneer je te hard rijdt. Over de mate waarop de ISA mag ingrijpen, zijn Kamervragen gesteld. De redactie van Autoweek bekeek de antwoorden.

Onlangs werd in Europese wetgeving vastgelegd dat nieuwe auto’s vanaf 6 juli 2022 met een Intelligent Speed Assistant moeten zijn uitgerust. Daarbij gaat het om auto's die compleet nieuw ontwikkeld zijn. Vanaf 7 juli 2024, dus over iets meer dan twee jaar, moeten zelfs alle nieuw verkochte voertuigen een ISA aan boord hebben. Auto’s met zo’n systeem moeten de bestuurder alert maken op het overschrijden van de maximumsnelheid. 

‘Bestuurder bepaalt zelf snelheid’

JA21-kamerlid Nicki Pouw-Verweij stelde een reeks Kamervragen over ISA aan minister Mark Harbers (Infrastructuur & Waterstaat) om duidelijkheid te krijgen over de werking. Je krijgt volgens Harbers een hoorbaar en/of visueel signaal, maar de bestuurder bepaalt zelf de snelheid. Auto’s van vóór de invoering van ISA hoeven volgens de minister niet alsnog met zo’n systeem te worden uitgerust.

‘Geen heffing voor mensen die te hard rijden’

Of ISA goed werkt, hangt onder meer af van de registratie van verkeersborden en/of juiste data in navigatiesystemen. ,,Samen met de industrie is gesteld dat ISA voor ten minste 90 procent van de tijd de juiste limiet moet hanteren", zegt Harbers. ,,Het is aan de industrie om te bepalen of zij dit realiseren met camera’s en softwarematige bordenherkenning, een digitale snelhedenkaart of een combinatie daarvan.” Volgens Harbers wordt ook geen data verzameld voor andere doeleinden en is een extra heffing als mensen te hard rijden evenmin aan de orde.

Bron: AD / Erik Kouwenhoven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/