Bezig met laden...

Handreiking Parkeren: meer deelauto’s, meer woningen | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Handreiking Parkeren: meer deelauto’s, meer woningen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Deze inhoud is verlopen.
Handreiking Parkeren: meer deelauto’s, meer woningen

Handreiking Parkeren: meer deelauto’s, meer woningen

 /5
0 (0stemmen)

Parkeren is vaak een struikelblok bij woningbouw. Vooral in de binnenstad is er te weinig ruimte voor parkeerplaatsen. Dit zorgt vaak voor vertraging of uitstel van de bouw. Met de Handreiking Parkeren helpen wij gemeenten te zoeken naar nieuwe en duurzame manieren voor bewoners om bij hun huis te komen. Bijvoorbeeld met de  fiets en deelauto’s, hierdoor komt er meer ruimte voor woningbouw in de stad.

Peter Kerris, gedeputeerde Wonen: ”De woningnood in Gelderland is hoog. We willen de woningbouw versnellen, maar de parkeernormen zorgen vaak voor vertraging. Voor iedere woning een parkeerplaats is teveel. Met een Handreiking Parkeren helpen we gemeenten anders om te gaan met parkeren met meer ruimte voor maatwerk”.

Maatwerk voor parkeren

Het anders omgaan met parkeernormen is een ingewikkeld vraagstuk. De woningbouw kan sterk worden vertraagd als er te hoge parkeernormen worden toegepast. Maatwerk is nodig om de voldoende parkeerruimte te bieden zonder dat het ten koste gaat van de bereikbaarheid en leefbaarheid. De Handreiking Parkeren helpt gemeenten met tips en voorbeelden bij het oplossen van parkeerproblemen bij woningbouw.

Deelauto’s bij Cohousing Arnhem

Hoe het anders kan laat het CPO-project (Collectief particulier opdrachtgeverschap) Cohousing in Arnhem zien. Hier wordt een appartementencomplex van 35 woningen gebouwd midden in de binnenstad. Er is niet genoeg ruimte om iedere woning een parkeerplaats te bieden. Door deelauto’s in te zetten en meer ruimte te maken voor fietsen zijn er minder parkeerplaatsen nodig. Gemeente Arnhem heeft de parkeernormen hierop aangepast. In plaats van 26 kunnen hier nu 35 appartementen worden gebouwd.  

Handreiking Parkeren

De inzet van deelauto’s is één van de manieren om parkeerproblemen aan te pakken. Maar er zijn nog meer oplossingen. Meer weten? 

Actieplan Wonen

De handreiking parkeren is onderdeel van het Actieplan Wonen. Hiermee wil provincie Gelderland de bouw van 45.000 woningen versnellen, o.a. door het inzetten van versnellingsteams, het stimuleren van flexwonen en conceptbouw en het vereenvoudigen van de regels voor woningbouw.

Bron: Gelderland 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/